Ιρλανδία: Νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης ύψους 183,7 δισ. ευρώ

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2007 17:05

Η Ιρλανδία παρουσίασε σήμερα ένα νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (National Development Plan - NDP), με τη δέσμευση ότι θα επενδυθούν 183,7 δισ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών στον τομέα της παιδείας, της οικονομίας και στον κοινωνικό τομέα την περίοδο 2007 - 2013.

«Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο. Σε αυτή την κλίμακα δεν έχει επιχειρηθεί τίποτα ανάλογο στο παρελθόν» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Μπράιαν Κόουεν, προλογίζοντας το σχέδιο, το οποίο προβλέπει οικονομική ανάπτυξη 4% έως 4,5% το χρόνο για τα επόμενα επτά έτη.

Το πακέτο, που ισούται με πάνω από 40.000 ευρώ για κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί στην Ιρλανδία, για τα επόμενα επτά έτη, περιλαμβάνει 54,6 δισ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό υποδομών σε τομείς όπως οι μεταφορές, η ενέργεια, η διαχείριση των υδάτινων πόρων και των απορριμμάτων και το ευρυζωνικό Ίντερνετ.

Αλλα 49,6 δισ. ευρώ θα επενδυθούν σε κοινωνικές πολιτικές όπως η παιδική φροντίδα και η υποστήριξη των ηλικιωμένων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Περίπου 33,6 δισ. ευρώ προορίζονται για προγράμματα κοινωνικών υποδομών όπως προσιτή στέγαση, νέα νοσοκομεία, βελτίωση των φυλακών και καλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης στην επιχειρηματικότητα, την επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία ανέρχεται στα 20 δισ. ευρώ, ενώ 25,8 δισ. ευρώ προορίζονται για επενδύσεις στην παιδεία και την εκπαίδευση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα