Ανακάμπτουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021 11:37
UPD:11:41
naftemporiki.gr

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται ανοδικά σήμερα Τρίτη μετά το sell-off της προηγούμενης συνεδρίασης, με τις ανησυχίες για την παραλλαγή Όμικρον Covid-19 να εξακολουθούν να υφίστανται.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 1% στις αρχές των συνεδριάσεων, ανακτώντας μεγάλο μέρος των απωλειών της Δευτέρας. Στην Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,88%, ενώ με κέρδη 1% διαπραγματεύεται ο FTSE στο Λονδίνο. Ο γαλλικός DAX στο Παρίσι σημειώνει άνοδο 0,75%. Ο FTSE του Μιλάνου κινείται ανοδικά στο +0,93%.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές φαίνεται έτοιμες να πάρουν τη σκυτάλη από τις αντίστοιχές τους στην Ασία-Ειρηνικό, όπου η ανάκαμψη των ιαπωνικών αγορών οδήγησε σε μεγάλα περιφερειακά κέρδη.

Μετά από μακρά συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τη Δευτέρα, ο Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε να μην επιβάλει αυστηρότερους κοινωνικούς περιορισμούς κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά δεν απέκλεισε νέα μέτρα στο εγγύς μέλλον.

Η Moderna ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η αναμνηστική δόση του εμβολίου της για τον Covid-19 είχε αποδειχθεί αποτελεσματική έναντι της παραλλαγής Όμικρον σε εργαστηριακές δοκιμές.

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου Novavax σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, καθιστώντας το το πέμπτο εμβόλιο διαθέσιμο για χρήση εντός του μπλοκ.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας συνεχίζουν επίσης να αξιολογούν τις προοπτικές για τον πληθωρισμό και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουίς ντε Γκίντος παραδέχτηκε τη Δευτέρα ότι ο αυξημένος πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ δεν θα είναι τόσο προσωρινός όσο αρχικά περίμενε η ΕΚΤ.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα