Αλμούνια: Tέλος επιτήρησης την άνοιξη - Πιθανές επιπτώσεις από την αναθεώρηση του ελληνικού ΑΕΠ

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2007 17:58

Εν αναμονή της επαλήθευσης από την Eurostat των στοιχείων που κοινοποίησαν οι ελληνικές αρχές στο τέλος του 2006 για την αναθεώρηση του ΑΕΠ της Ελλάδος, τελεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος για τις νομισματικές υποθέσεις επίτροπος Χοακίν Αλμούνια.

O επίτροπος ανέφερε ότι, με βάση το ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας, το δημοσιονομικό έλλειμμα θα είναι 2,6% το 2006 και 2,4% το 2007. Σύμφωνα με τον κ. Αλμούνια, σε περίπτωση που επαληθευτούν αυτά τα στοιχεία στις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Επιτροπής το Μαϊο, τότε το εκτελεστικό όργανο της Κοινότητας θα μπορούσε να εισηγηθεί τον τερματισμό της διαδικασίας επιτήρησης για την Ελλάδα.

Ο κ. Αλμούνια σημείωσε ότι θα πρέπει-πριν υπάρξουν οριστικά συμπεράσματα για το ύψος του ελληνικού δημοσιονομικού ελλείμματος του 2007- να ληφθεί υπόψη και η αναθεώρηση του ΑΕΠ, την οποία κοινοποίησαν οι ελληνικές αρχές στις αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες τους τελευταίους μήνες του 2006, μια διαδικασία η οποία, όπως επεσήμανε, βρίσκεται σε εξέλιξη και θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει επιπτώσεις στη συμμετοχή της Ελλάδας στον κοινοτικό προϋπολογισμό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα