Αλογοσκούφης: Εμφαση σε νέους εξαγωγικούς κλάδους και νέες αγορές

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2007 18:30

«Η νέα εξαγωγική πολιτική της χώρας μας στηρίζεται σε τρεις βασικές προτεραιότητες: στόχευση σε μεγάλες αγορές- στόχους, συντονισμένη και συνδυασμένη παρουσία των φορέων εξωστρέφειας της χώρας στο εξωτερικό, και διαφημιστική υποστήριξη των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στο εξωτερικό», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, κηρύσσοντας την έναρξη του διήμερου συνεδρίου «Greek Exports Managers Forum» http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/01/22/1291792.htm .

«Στο πλαίσιο αυτών των προτεραιοτήτων, ο ΟΠΕ μελετά την κάθε αγορά. Προκρίνει το πλέον ενδεδειγμένο σχέδιο δράσης. Κινητοποιεί τις ελληνικές επιχειρήσεις. Προσφέρει την πλατφόρμα για την συντονισμένη είσοδό τους στις νέες αγορές, ώστε να επιτυγχάνονται συνέργιες και οικονομίες κλίμακας. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΠΕ, εκτός από τις μεγάλες αγορές-στόχους της Ε.Ε., της Αμερικής και της Ιαπωνίας, έχει επικεντρώσει και στις μεγάλες αναδυόμενες αγορές της Ρωσίας, της Κίνας, της Ινδίας, αλλά και των Βαλκανίων. Ηδη, επισκεφθήκαμε την Κίνα τον περασμένο Οκτώβριο. Είχαμε πολύ δημιουργική συνεργασία με τις κινεζικές αρχές και πολλές από τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην αποστολή αυτήν προχωρούν σε νέες συνεργασίες.

Για τον Φεβρουάριο έχουμε προγραμματίσει να επισκεφθούμε την Ινδία και προγραμματίζουμε να επισκεφθούμε την Αυστραλία τον Απρίλιο. Πρόκειται για αγορές με σημαντικά και αυξανόμενα περιθώρια απορρόφησης των ελληνικών προϊόντων και καταρτίζεται λεπτομερές σχέδιο δράσης...

Δημιουργούμε μια ολοκληρωμένη ταυτότητα για τα ελληνικά προϊόντα και τα ταυτίζουμε με την μεσογειακή διατροφή, με τον πολιτισμό, με την κορυφαία ποιότητα. Παράλληλα, διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για τον εμπλουτισμό της εξαγωγικής μας βάσης. Δεν επικεντρωνόμαστε μόνο στα παραδοσιακά προϊόντα, όπως με το πρόγραμμα "Κέρασμα", αλλά διευρύνουμε το πεδίο δράσης και στις υπηρεσίες, τα δομικά υλικά, τα μεταλλεύματα, τον τεχνολογικό εξοπλισμό. Για το 2007, ο στόχος είναι να πραγματοποιηθούν 48 επιχειρηματικές αποστολές και να δοθεί έμφαση σε νέους κλάδους. Τέλος, θέλω να σας ανακοινώσω ότι θα πραγματοποιηθεί το partenariat υψηλής τεχνολογίας εδώ, στη Θεσσαλονίκη, μέσα στο 2007».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα