Σε τροχιά ανάπτυξης το λιμάνι της Πάτρας

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2007 19:03

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο Συνεδριακό Κέντρο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ ΑΕ), η τελετή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, παρουσία του ΓΓ Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Βλάχου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επενδυτικό πρόγραμμα σε έργα υποδομής, συνολικού προϋπολογισμού 6,5 εκατ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει έργα συντήρησης υποδομών της λιμενικής ζώνης Πατρών και Ρίου, έργα οδοποιίας, εκβαθύνσεις λιμενολεκανών και έργα ενίσχυσης κυματοθραυστών.

«Εχουν ολοκληρωθεί μελέτες και έχουν διευθετηθεί διαδικασίες για την εναρμόνιση του ΟΛΠΑ ΑΕ με τα διεθνή πρότυπα λειτουργίας των λιμένων, ενώ παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για την πραγματοποίηση παρεμβάσεων που θα αναβαθμίσουν αισθητά τη λειτουργία του επιβατικού λιμένα, όπως αναπλάσεις, δημιουργία χώρων στάθμευσης, βελτίωση και αξιοποίηση του Σταθμού Επιβατών.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην ολοκλήρωση των έργων κατασκευής και λειτουργίας του νέου Λιμένα Πατρών, η ολοκλήρωση των οποίων θα αυξήσει την εμπορευματική κίνηση στο λιμένα.

Η αναπτυξιακή πολιτική του ΟΛΠΑ ΑΕ έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, με τα καθαρά κέρδη για το οικονομικό έτος 2006 να έχουν σημειώσει αύξηση της τάξης του 150% σε σχέση με το 2005», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα