SK Telecom: 38% η μείωση των κερδών, χαμηλότερα των προβλέψεων

Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2007 09:01

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ μείωση των κερδών σε 10 τρίμηνα, μετά την προσφορά περισσότερων κινήτρων για την αγορά κινητών τηλεφώνων, προκειμένου να κρατήσει τους πελάτες της από την αλλαγή εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σε άλλες ανταγωνίστριές της, εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Ν. Κορέας, SK Telecom Co.

Οι μετοχές της εταιρείας που εδρεύει στη Σεούλ, υποχώρησαν έως 3,4%, μετά την ανακοίνωσή της ότι τα καθαρά κέρδη το τέταρτο τρίμηνο υποχώρησαν 38%, φθάνοντας στα 279,3 δισ. ουόν (297 εκατ. δολ.) και εκτός των προβλέψεων των οκτώ οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, που εκτιμούσαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 403,7 δισ. ουόν.

Τα έξοδα μάρκετινγκ αυξήθηκαν 52% φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της SK Telecom, Kim Shin Bae, προσπάθησε να αμυνθεί του ανταγωνισμού στη χώρα, όπου οκτώ άνθρωποι στους 10 έχουν ήδη κινητό τηλέφωνο. Τα αποτελέσματα, ανάλογα των χαμηλότερων κερδών της KT Freetel Co., καταδεικνύουν ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θυσιάζουν τα κέρδη για να αυξήσουν τον αριθμό των συνδρομητών.

Οι μετοχές της SK Telecom υποχώρησαν έως 201.000 ουόν στη Σεούλ, διευρύνοντας τη χθεσινή τους υποχώρηση, τη μεγαλύτερη που σημείωσαν σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών.

Τα λειτουργικά κέρδη ή οι πωλήσεις μείον του κόστους των αγαθών που πουλήθηκαν και των διοικητικών δαπανών, υποχώρησαν 18%, φθάνοντας στα 538,0 δισ. ουόν, χαμηλότερα των προβλέψεων για λειτουργικά κέρδη 651,1 δισ. ουόν των αναλυτών. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 5,1%, φθάνοντας στα 2,76 τρισ. ουόν, για να διαμορφωθούν εντός των προβλέψεων.

Η KT Freetel, η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Ν. Κορέας, εμφάνισε σήμερα χαμηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών κέρδη. Το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 2,7%, φθάνοντας στα 106,6 δισ. ουόν, έναντι της πρόβλεψης για κέρδη 112,7 δισ. ουόν.

Το κόστος μάρκετινγκ της KT Freetel, αυξήθηκαν 26%, σύμφωνα με την εταιρεία. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 6%, φθάνοντας στο 1,64 τρισ. ουόν και τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν 16%, φθάνοντας στα 181,1 δισ. ουόν.

Η LG Telecom Ltd., η μικρότερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Ν. Κορέας, θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της στις 30 Ιανουαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα