Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2007 09:58
UPD:10:04

Aspis Securities: «Ο Dow Jones κινήθηκε ανοδικά χθες καθώς η άνοδος των τιµών του πετρελαίου επηρέασε θετικά τις µετοχές των εταιριών πετρελαιοειδών. Ο Nasdaq παρέµεινε ουσιαστικά αµετάβλητος, αλλά µετά το κλείσιµο η µετοχή της Yahoo αυξήθηκε κατά 5%. Στις ευρωπαϊκές αγορές δε σηµειώθηκε ουσιαστική µεταβολή καθώς η ενίσχυση των µετοχών των πρώτων υλών αντιστάθµισε τις απώλειες στις µετοχές της τεχνολογίας. Στην εγχώρια αγορά υπήρξαν σηµαντικές πιέσεις στον κλάδο των τραπεζών καθώς και στον κλάδο της υγείας. Θεωρούµε πιθανή µια ανοδική αντίδραση στη σηµερινή συνεδρίαση».

Fortius Finance: «Οι σημαντικές απώλειες του ΓΔ χθες, σε σχέση με αυτές των ξένων δεικτών (έως το κλείσιμο του ΧΑ), μπορούν να χαρακτηρισθούν ως δικαιολογημένες βάσει των κερδών που ο ΓΔ καταγράφει από την αρχή του έτους, αλλά δεν παύουν να αυξάνουν τον προβληματισμό και την επιφυλακτικότητα των εμπλεκόμενων στα χρηματιστηριακά δρώμενα σχετικά με τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς.

»Τον προβληματισμό μάλιστα αυξάνει η πορεία των ξένων δεικτών τελευταίως, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα του 3μήνου που έληξε στις 31/12 /06 αδυνατούν να τονώσουν ουσιαστικά τη ζήτηση και περισσότερο οδηγούν σε κατοχύρωση των κερδών ιδίως στον κλάδο υψηλής τεχνολογίας.

Επιπρόσθετα, η προειδοποίηση για «διόρθωση» των αγορών από τρεις ξένους οίκους (Morgan Stanley, Deutsche Bank και Goldman Sachs), όπως αναφέρεται στον οικονομικό τύπο σήμερα δε θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη, αν συνυπολογισθεί επίσης και η σημαντική ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου τελευταίως.

»Σε ό,τι αφορά την πορεία του ΓΔ, μπορεί τα χθεσινά κέρδη της Wall Street ναι αυξάνουν τις πιθανότητες ανοδικής κίνησης σήμερα, αλλά το σημαντικό ερωτηματικό είναι η διάρκεια της κίνησης αυτής και το αν θα είναι τύπου ανακλαστικής αντίδρασης ή όχι. Προκειμένου λοιπόν το ΧΑ να επανέλθει σε ανοδική τροχιά, θα πρέπει ο ΓΔ να κλείσει πάνω από τις 4.646 μονάδες με αυξημένο τζίρο για τρεις τουλάχιστον συνεδριάσεις ή να διαφύγει από αυτό το επίπεδο. Σημείο αναφοράς για σήμερα πέρα από την πορεία των ξένων δεικτών, η κίνηση της Εθνικής Τράπεζας και γενικότερα του τραπεζικού κλάδου, οποίος βρίσκεται στη δίνη των εξελίξεων στην τρέχουσα φάση».

Euroxx: «Πτωτικά σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης τιμών της Σοφοκλέους, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακά σημαντικές απώλειες της τάξεως του 1,5% ενώ στο κλείσιμο κατάφερε να περιορίσει τις αρχικές απώλειες και να κλείσει 0,91% χαμηλότερα. Κύριο χαρακτηριστικό της χθεσινής συνεδρίασης οι πιέσεις σε όλους τους δείκτες της Σοφοκλέους εν μέσω ρευστοποιήσεων για την κατοχύρωση κερδών μετά και την σημαντική απόδοση του Γενικού Δείκτη από την αρχή του έτους… Για τη σημερινή συνεδρίαση εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του ΧΑ θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με μια ενδεχόμενη ανοδική κίνηση μετά και τη χθεσινή διόρθωση».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα