Goldman Sachs: Σχέδια πώλησης της Sanyo Credit

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2007 10:14

ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ μεριδίου στη εταιρεία leasing, Sanyo Electric Credit Co., αξίας 43 δισ. γιέν (350 εκατ. δολ.), επιδιώκει η Goldman Sachs Group Inc., σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το σχέδιο, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

H General Electric Capital Corp. και η Shinsei Bank Ltd., συγκαταλέγονται μεταξύ των πλειοδοτών για την Sanyo Credit, με έδρα την Οσάκα, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, οι οποίοι προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, πριν από την επίσημη ανακοίνωση. Οι μετοχές της Sanyo Credit, αναρριχήθηκαν έως 15% σήμερα στο Χρηματιστήριο του Τόκυο.

Η πώληση αποτελεί μέρος του σχεδίου αναζωογόνησης της Sanyo Electric Co., της εταιρείας ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης, την οποία η Goldman βοήθησε να εξέλθει της δύσκολης οικονομικής της κατάστασης, πριν από 12 μήνες. Η Goldman κατέχει περισσότερο από το 1/3 της εταιρείας leasing και η Sanyo Electric κατέχει περίπου 17%. Η μητρική της Sanyo εταιρεία, είπε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της ότι δεν έχει αποφασίσει αναφορικά με τη εμπορική συναλλαγή.

Πριν από 12 μήνες η Sanyo Electric έλαβε οικονομική βοήθεια ύψους 300 δισ. γιέν, από την Goldman, τη Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. και την Daiwa Securities SMBC Co. Η εταιρεία, επικεντρώνει το ενδιαφέρον της σε πιο κερδοφόρα προϊόντα, όπως επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και ηλιακές πλάκες.

Οι εκπρόσωποι της Goldman, της Sanyo, της GE και της Shinsei, της δέκατης μεγαλύτερης τράπεζας της Ιαπωνίας, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Οι μετοχές της Sanyo Credit σημείωσαν άνοδο 15%, φθάνοντας στα 2.285 γιέν η μία στις 2:18 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Στις 9 Δεκεμβρίου του 2005, η Sanyo είχε πει ότι η Goldman θα καταβάλλει 2.000 γιέν για την απόκτηση 11,6 εκατ. μετοχών.

Την είδηση για την πώληση, δημοσίευσε νωρίτερα σήμερα και η εφημερίδα Yomiuri.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα