Nanya Technology: Κέρδη ρεκόρ μετά την υψηλή ζήτηση τσιπ

Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2007 10:40

ΚΕΡΔΗ ρεκόρ, για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, αποτέλεσμα της ζήτησης τσιπ από τις κατασκευάστριες προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένης της Dell Inc., εμφάνισε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τσιπ μνήμης της Ταϊβάν, Nanya Technology Corp.

Το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά της κέρδη αναρριχήθηκαν στα 6,47 δισ. δολ. Ταϊβάν (197 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 1,70 δολ. Ταϊβάν ανά μετοχή, από 292 εκατ. δολ. Ταϊβάν ή 7 σεντς του δολαρίου της Ταϊβάν ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο (αναθεωρημένα στοιχεία), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Κατά μέσον όρο, τέσσερις οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι τα καθαρά της κέρδη θα διαμορφωνόντουσαν στα 6,57 δισ. δολ. Ταϊβάν.

Η αύξηση της ζήτησης τσιπ μνήμης (DRAM), από τους κατασκευαστές προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών ώθησε υψηλά τις τιμές τους πέρυσι, αυξάνοντας τα κέρδη της Nanya και της μεγαλύτερης ανταγωνίστριάς της, Powerchip Semiconductor Corp. Αυτόν τον μήνα, η παρουσίαση του νέου λειτουργικού συστήματος Vista της Microsoft Corp., που απαιτεί περισσότερη μνήμη από τις προηγούμενες εκδόσεις Windows ενδέχεται να συνεχίσουν να ωθούν ανοδικά τις πωλήσεις των τσιπ.

Η Microsoft, άρχισε να διαθέτει τα Vista σε εταιρικούς πελάτες τον Νοέμβριο.

Οι εξαγωγές το τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκαν 21% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και υποχώρησαν 2% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο. Οι εξαγωγές το πρώτο τρίμηνο ενδέχεται να αναρριχηθούν έως 10% έναντι του τέταρτου και για φέτος ενδέχεται να αυξηθούν από 50% έως 55% έναντι του 2006.

Ο μέσος όρος πώλησης τιμών τσιπ αυξήθηκε 11% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και 36% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Οι μετοχές της Nanya, που ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της μετά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Ταϊπέϊ, σημείωσαν άνοδο 2,1%, φθάνοντας σήμερα στα 27 δολ. Ταϊβάν η μία. Το τελευταίο δωδεκάμηνο σημείωσαν άνοδο 42%, έναντι ανόδου 23% του δείκτη Taiex του Χρηματιστηρίου της Ταϊβάν, την ίδια χρονική περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα