Ο Παν. Αθανασόπουλος στο τιμόνι της ΔΕΗ

Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2007 13:06
UPD:13:24

Ο κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου και διευθυνόντος συμβούλου της ΔΕΗ, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.

O Τάκης Αθανασόπουλος διαθέτει μεγάλη επαγγελματική και ακαδημαϊκή εμπειρία. Δίδαξε στο Loyola University του Σικάγο και στο Wright State University του Οχάιο, όπου και διετέλεσε Associate Dean για τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά προγράμματα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Το 1981 επέστρεψε στην Ελλάδα ως Τακτικός Καθηγητής στην έδρα της Οικονομικής των Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το 1986 μέλος της ιδρυτικής ομάδας της ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς και ανέλαβε καθήκοντα Εκτελεστικού Αντιπροέδρου. Από το 1989 έως το 2000 ήταν Πρόεδρος και CEO της εταιρείας.

Τον Ιανουάριο του 2001 προσχώρησε στην Toyota Motor Marketing Europe αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου και Chief Operating Officer.

Τον Ιούνιο του 2004 προήχθη σε Managing Officer της Toyota Motor Corporation και Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Toyota Motor Europe. Tον Ιούλιο του 2006 απεσύρθη από την ενεργό δράση, και είναι Senior Executive Advisor της Toyota Motor Europe.

Δηλώσεις Δημ. Σιούφα

«Συναντήθηκα, σήμερα, με τον κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλο και του πρότεινα να αναλάβει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε., ύστερα και από συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη. Ο κ. Αθανασόπουλος, διακεκριμένος Ακαδημαϊκός, με σημαντική και πετυχημένη διαδρομή στη διοίκηση μεγάλης πολυεθνικής επιχείρησης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποδέχθηκε την πρόταση αυτή», δήλωσε ο κ. Σιούφας.

«Ο νυν Πρόεδρος της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Κώστας Κυριακόπουλος, με τον οποίο, επίσης συναντήθηκα, μου είχε εκφράσει από ημέρες την άποψή του ότι ο νέος επικεφαλής της ΔΕΗ Α.Ε. είναι προτιμότερο να έχει και τις δύο αρμοδιότητες», πρόσθεσε.

Εντός των επομένων ημερών θα συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της πλειοψηφίας για την εκλογή του. Ο κ. Αθανασόπουλος θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, αμέσως μετά την έκφραση γνώμης από την Επιτροπή των ΔΕΚΟ της Βουλής των Ελλήνων, σύμφωνα με το άρθρο 49Α του Κανονισμού της.

«Ο κ. Κώστας Κυριακόπουλος τίμησε με τις γνώσεις, την εμπειρία και το ήθος του τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΗ ΑΕ», δήλωσε ο κ. Σιούφας.

«Η συμβολή του στους νέους προσανατολισμούς της εταιρείας, στην κατάρτιση του νέου επιχειρησιακού προγράμματος 2006-2010 και στο άνοιγμα της στις διεθνείς αγορές, υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική. Ο κ. Κυριακόπουλος θα αξιοποιηθεί σε άλλη, υψηλής σημασίας κυβερνητική θέση, συνεχίζοντας την προσφορά του στο δημόσιο βίο της χώρας».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα