Μέλος του Green Award η Margetis

Συμβουλευτικές υπηρεσίες ESG
Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2021 16:05
margetis.com

Από την έντυπη έκδοση

Νέους ορίζοντες ανοίγει ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά ναυπηγικά-τεχνικά γραφεία, η Margetis Maritime. Η εταιρεία, που «έχτισε» τη φήμη της τα τελευταία 15 χρόνια στις επιθεωρήσεις πλοίων και στα claims, είναι πλέον μέλος του Green Award Foundation, ενώ ταυτόχρονα ξεκινά μια νέα υπηρεσία και πιο συγκεκριμένα στον τομέα παροχής Περιβαλλοντικών και ESG συμβουλευτικών υπηρεσιών, στον χώρο της ναυτιλίας. Ειδικότερα, την περασμένη Παρασκευή, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Μαργέτης παρέλαβε από τους Δημήτρη Ματθαίου, πρόεδρο του Green Award Foundation και τον Jan Fransen, γενικό διευθυντή του Green Award Foundation, τιμητική πλακέτα, αναδεικνύοντας τη Margetis Maritime σε Πάροχο Κινήτρων (incentive provider) του Green Award Foundation.

Ο captain Δημήτρης Ματθαίου σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η Margetis Maritime, κλείνοντας 15 χρόνια από την ίδρυσή της, γίνεται Πάροχος Κινήτρων (incentive provider) του Green Award Foundation και μέλος των ενδιαφερομένων μερών του Green Award Foundation, συνεισφέροντας στην επίτευξη των στόχων για περιβαλλοντική αριστεία και ασφαλή ναυτιλία. H παρουσία μου εδώ σήμερα σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην ανοδική πορεία μιας εταιρείας που είναι ευέλικτη στις αλλαγές, υιοθετώντας τις νέες τεχνολογίες, καλλιεργώντας παράλληλα ευνοϊκές συνθήκες για συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη των ανθρώπων της. Αυτές είναι θεμελιώδεις αρχές που σίγουρα προσθέτουν περισσότερη αξία στο όραμα και την αποστολή του οργανισμού Green Award Foundation».

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Μαργέτης, διευθύνων σύμβουλος της Margetis Maritime, αφού ευχαρίστησε το Green Award Foundation ανακοίνωσε ότι η εταιρεία εισέρχεται στον τομέα παροχής Περιβαλλοντικών και ESG συμβουλευτικών υπηρεσιών, στον χώρο της ναυτιλίας. «Αναπτύξαμε ένα νέο τμήμα που προσφέρει ειδικές περιβαλλοντικές αλλά και ESG επιχειρησιακές λύσεις, που θα βοηθήσουν τις εταιρείες-πελάτες του ευρύτερου χώρου της ναυτιλίας να κατανοήσουν, να υιοθετήσουν κανόνες και να εναρμονιστούν με τις απαιτήσεις και των τριών αυτών πυλώνων και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα», σημείωσε.

Όπως ανέφερε, στόχος είναι να βοηθήσουν τις ναυτιλιακές εταιρείες «να αναπτύξουν ESG στρατηγική, που θα τους επιτρέψει να βελτιώσουν το αποτύπωμά τους και να επιτύχουν βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα συμβουλεύουμε για τη δημιουργία αντίστοιχων εκθέσεων με στόχο την αποτύπωση των ενεργειών τους προς την επενδυτική, επιχειρηματική και πελατειακή κοινότητα».

Αναφέρθηκε και στο γραφείο της εταιρείας στο Χιούστον -αφού έχει παρουσία σε 21 σημεία-κλειδιά για τη ναυτιλία σε όλο τον κόσμο-, που αναλαμβάνει υποθέσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που σχετίζονται με τους πολύπλοκους κανονισμούς των ΗΠΑ και της Αμερικανικής Ακτοφυλακής (USCG - USC Guard), όπως την προετοιμασία πλοίων που θα βρεθούν σε λιμάνια των ΗΠΑ, την προετοιμασία επιθεωρήσεων USCG και περιβαλλοντικών ελέγχων, αλλά και την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών έπειτα από περιβαλλοντικές παραβιάσεις (environmental violations).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα