Xήτος ΑΒΕΕ: Συνεργασία με ActionAid

Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2007 16:37

Την επίσημη συνεργασία τους ανακοίνωσαν σήμερα ο διεθνής, μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός ActionAid και η Χήτος ΑΒΕΕ για την υλοποίηση του προγράμματος «Παροχή Καθαρού Πόσιμου Νερού στην περιοχή Γιουσίγκου της Κένυας».

Σκοπός του προγράμματος, το οποίο υλοποιεί εφέτος στην Κένυα η ActionAid με τη χρηματοδότηση της εταιρίας Χήτος ΑΒΕΕ, είναι η δημιουργία επαρκούς δικτύου ύδρευσης που θα παρέχει καθαρό, πόσιμο νερό στα χωριά της κοινότητας Γιουσίγκου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, το γεγονός ότι το νερό δεν είναι καθαρό – καθώς οι κάτοικοι συλλέγουν νερό από τις κοντινές λίμνες - έχει σαν αποτέλεσμα το 30% των ασθενειών, όπως ο τυφοειδής πυρετός, η σχιστοσωμίαση και πλήθος άλλων παρασιτικών γαστρεντερίτιδων, να πλήττουν καθημερινά με επιδημικές διαστάσεις τους κατοίκους της περιοχής. Απώτερος στόχος της συνεργασίας των δύο πλευρών η δημιουργία κατάλληλων συνθηκών υγιεινής και η εξάλειψη των θανάσιμων αυτών ασθενειών.

H υλοποίηση του προγράμματος περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου αγωγών μέσα από τους οποίους θα μεταφέρεται νερό από την λίμνη, το οποίο στη συνέχεια θα φιλτράρεται και θα καταλήγει σε αντλίες τοποθετημένες σε κομβικά σημεία της κοινότητας και ειδικότερα κοντά στα σχολεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα