Multiplex: Προσέγγιση για εξαγορά δέχθηκε η κατασκευάστρια του Wembley

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2007 10:26

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ για την εξαγορά της, ανακοίνωσε ότι δέχθηε η Multiplex Group, η κατασκευαστική εταιρεία του σταδίου Wembley του Λονδίνου που έχει καθυστερήσει ένα έτος να το τελειώσει, ωθώντας τις αυστραλιανές μετοχές της κατά 17% υψηλότερα στο Χρηματιστήριο.

Η Multiplex, που εμφάνισε ζημιές 312 εκατ. δολ. Αυστραλίας (243 εκατ. δολ. ΗΠΑ) στο σκέλος των κατασκευών της πέρυσι με τις καθυστερήσεις στην κατασκευή του Wembley, δεν ανακοίνωσε τα ονόματα των ενδιαφερομένων στη σημερινή της ανακοίνωση. Η άνοδος των μετοχών, ώθησαν τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας που εδρεύει στο Σύδνεϋ, στα 4,1 δισ. δολ. Αυστραλίας.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής, Andrew Roberts, επικέντρωσε το ενδιαφέρον της Multiplex στην κατασκευή σημαντικών έργων, όπως το εμπορικό κέντρο High Wycombe στη Βρετανία

Οι προσφορές εξαγορές στον τομέα των κατασκευών, των εταιρειών μηχανολογικού εξοπλισμού και της κατασκευής κατοικιών υπερδιπλασιάστηκαν στα 90 δισ. δολ. πέρυσι, από 40 δισ. δολ. το 2005, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Πριν την προσέγγιση για εξαγορά οι μετοχές της Multiplex διαπραγματευόντουσαν 17 φορές της πρόβλεψης των κερδών του 2008, λιγότερο από τον μέσον όρο των περισσότερων ομοειδών της κατά 25 φορές, σύμφωνα με την Macquarie Bank Ltd.

Οι μετοχές της Multiplex αναρριχήθηκαν 72 σεντς, ποσοστό 17%, φθάνοντας στα 4,85 δολ. Αυστραλίας η μία στις 4:10 μ.μ., κατά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου στο Σύδνεϋ (τοπική ώρα). Πέρυσι, σημείωσαν άνοδο 29%, καθώς εικάζετο ότι τα κέρδη της θα ανακάμψουν μετά από τις ζημίες του Wembley. Oι μετοχές, υποχώρησαν περίπου 5,60 δολ. Αυστραλίας, πριν τα προβλήματα στην κατασκευή του σταδίου που αποκαλύφθηκαν τον Μάϊο του 2005, ωθώντας τις έως τα 2,56 δολ. Αυστραλίας.

Η προσέγγιση για την εξαγορά της Multiplex, έγινε στην Roberts Family Nominees, που αντιπροσωπεύει το 26% της εταιρείας που ίδρυσε η οικογένεια Roberts. Η εταιρεία είπε ότι θα σκεφθεί κάθε πρόταση και θα τη φέρει στο διοικητικό συμβούλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα