Signal Maritime: Αποφέρει καρπούς η τολμηρή στρατηγική επανατοποθέτησης στόλου

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021 12:44
UPD:12:55

Ο CEO της Signal Maritime Πάνος Δημητρακόπουλος.

Σημαντική αύξηση στα κέρδη των υπό διαχείριση Aframax πλοίων της πέτυχε η Signal Maritime, διαχειρίστρια pools δεξαμενόπλοιων, χάρη στη στρατηγική της απόφαση να αυξήσει την παρουσία του στόλου της έως και κατά 70% δυτικά του Suez. Λόγω αυτής της στρατηγικής επανατοποθέτησης πλοίων από την Ανατολή προς τη Δύση μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου, η Signal Maritime Aframax Pool (SMAP) πέτυχε καθαρά ημερήσια κέρδη (net TCE) ανά πλοίο της τάξης των $20.8K και 18.1K τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο, αντίστοιχα. Ο μέσος όρος καθαρών ημερήσιων κερδών της SMAP για όλο το 2021 κυμάνθηκε στα $11.0K.

Σχολιάζοντας τη σημαντική αυτή επίδοση, ο CEO της Signal Maritime, Πάνος Δημητρακόπουλος, ανέφερε: «Αυτή ήταν μια τολμηρή στρατηγική, βασιζόμενη σε ανάλυση της εποχικότητας, της επίδρασης της πανδημίας και της προσφοράς-ζήτησης πλοίων. Αν και η κίνηση αυτή επηρέασε προσωρινά την επίδοση του στόλου κατά τους φθινοπωρινούς μηνες, τελικά καταφέραμε να κλείσουμε ελκυστικά backhaul φορτία για τα πλοία που μετακινήθηκαν δυτικά. Η σημαντική παρουσία μας στη Δύση είχε ως αποτέλεσμα μεγάλα σε διάρκεια και κερδοφόρα fronthauls, που αύξησαν σημαντικά τα κέρδη για τους partners του pool. Παράλληλα, διατηρήσαμε σημαντική τοπική παρουσία κυρίως μέσω ταξιδιών στον κόλπο των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ο κ. Δημητρακόπουλος συμπλήρωσε: «Αγαπάμε τη διαφάνεια και πιστεύουμε πως κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να μπορεί εύκολα να αξιολογεί όλες τις επιλογές εμπορικής διαχείρισης που υπάρχουν και πώς αυτές αποδίδουν. Για τον λόγο αυτόν τα αποτελέσματά μας αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Signal και ενημερώνονται σε εβδομαδιαία βάση. Ανυπομονούμε να δούμε και άλλους εμπορικούς διαχειριστές να δημοσιεύουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα και συγκεκριμένα τις καθαρές αποδόσεις ανά πλοίο» είπε.

Η Signal Maritime διαχειρίζεται δύο pools με 21 Aframax και 16 MR tankers, αντίστοιχα. Τα pools χρησιμοποιούν την τεχνολογία της Signal Ocean για να ενισχύσουν την επίδοσή τους. Η πλατφόρμα λογισμικού τροφοδοτεί την ομάδα του chartering της Signal Maritime με πληροφορίες όπως ποιες είναι οι βέλτιστες εμπορικές οδοί και η ιδανική επιλογή επόμενου ταξιδιού, ποιες οι εκπομπές CO2, καθώς και η εκτίμηση κέρδους ανά ταξίδι. Αυτή η ανάλυση δεδομένων δίνει τη δυνατότητα στρατηγικής κατανομής του στόλου. Η τεχνολογία αυτή, που έχει κατοχυρωθεί με πατέντα, συνεχώς αναπτύσσεται, συνδυάζοντας δεδομένα που περιλαμβάνουν στίγματα AIS, λίστες πλοίων και φορτίων, θέσεις πλοίων σε πραγματικό χρόνο, κόστη και κυκλοφορία στους λιμένες και τα επίπεδα της αγοράς. Αξιοποιώντας προηγμένους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης, τα δεδομένα μεταφράζονται σε αξιοποιήσιμη γνώση.

Σήμερα, εταιρείες που ελέγχουν το 60% του παγκόσμιου στόλου μεγάλων δεξαμενόπλοιων και το 47% των φορτίων αργού πετρελαίου χρησιμοποιούν την τεχνολογία της Signal για να βελτιώσουν την απόδοσή τους. Η τεχνολογία αυτή είναι προσβάσιμη από τους πελάτες ή συνεργάτες της Signal, είτε μέσω μιας εύχρηστης διαδικτυακής πλατφόρμας, είτε μέσω ενσωμάτωσης των διαθέσιμων APIs στο αντίστοιχο ιδιόκτητο λογισμικό σύστημα του εκάστοτε πελάτη ή συνεργάτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα