Σιδενόρ: Νέες επενδύσεις ύψους 20 εκατ. €

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2007 17:51

Tην υλοποίηση μιας σειράς νέων επενδύσεων, συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ, οι οποίες αφορούν στην αναβάθμιση και επέκταση των υφιστάμενων παραγωγικών της εγκαταστάσεων αποφάσισε η Σιδενόρ.

Οι επενδύσεις θα πραγματοποιηθούν στο εργοστάσιο της Σιδενόρ στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις της SOVEL στον Αλμυρό Μαγνησίας και στην παραγωγική μονάδα της Σωληνουργείας Κορίνθου στη Θίσβη και θα ολοκληρωθούν μέχρι το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης 2008.

Πιο συγκεκριμένα, στη μονάδα της Σιδενόρ στη Θεσσαλονίκη θα τοποθετηθεί νέος κλίβανος αναθέρμανσης και θα αναβαθμιστούν οι γραμμές έλασης στο ελασματουργείο με στόχο την αύξηση της ετήσιας παραγωγικής δυναμικότητας σε τελικά προϊόντα χάλυβα, και κυρίως σιδήρου μπετόν, από 600 χιλ. σε 800 χιλ. τόνους.

Αντίστοιχη αναβάθμιση μελετάται και για το ελασματουργείο της SOVEL στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Επίσης, στις εγκαταστάσεις της Sovel έχει προγραμματιστεί νέα επένδυση στη μονάδα σωληνουργίας με σκοπό την παραγωγή σωλήνων υψηλής προστιθέμενης αξίας (API standard). Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, οι νέοι αυτοί σωλήνες είναι κατάλληλοι για τη μεταφορά υγρών και αερίων καυσίμων και σε συνδυασμό με την γκάμα σωλήνων ευθείας ραφής με μικρότερες διατομές της εταιρείας Σωληνουργεία Κορίνθου, θα εξασφαλίσουν στον Όμιλο Σιδενόρ τη δυνατότητα να προσφέρει προϊόντα που θα καλύπτουν το σύνολο των σχετικών αναγκών της παγκόσμιας ενεργειακής βιομηχανίας.

Τέλος, θα αυξηθεί κατά 25% η παραγωγική δυναμικότητα της μονάδας κατασκευής χαλυβδοσωλήνων μεγάλης διαμέτρου ελικοειδούς ραφής στο εργοστάσιο της εταιρείας Σωληνουργεία Κορίνθου, στη Θίσβη.

Στόχος της επένδυσης είναι η κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για υψηλών τεχνικών προδιαγραφών σωλήνες μεταφοράς πετρελαίου και κυρίως φυσικού αερίου, σε διεθνείς αγορές, όπως αυτές της Βορείου Αμερικής, της Βορείου Αφρικής και της Δυτικής Ευρώπης, όπου η εταιρεία έχει μακρόχρονη παρουσία.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, οι ανωτέρω επενδύσεις αναμένεται να βελτιώσουν ουσιαστικά τη λειτουργική αποτελεσματικότητα του Ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ, μέσα από την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας, τη βελτίωση του κόστους παραγωγής και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και των συνεργατών της.

Τέλος, σημειώνεται, ότι οι κύριες καθετοποιημένες μονάδες παραγωγής προϊόντων χάλυβα του Ομίλου Σιδενόρ απέκτησαν το πιστοποιητικό OHSAS 18001 για τις διαδικασίες υγιεινής και ασφάλειας. Πιο συγκεκριμένα, πιστοποιήθηκαν οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της Σιδενόρ στη Θεσσαλονίκη, της SOVEL στον Αλμυρό Μαγνησίας και της STOMANA INDUSTRY στο Πέρνικ Βουλγαρίας, όπως και της ΕΡΛΙΚΟΝ στο Κιλκίς.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, με την πιστοποίηση αυτή, ο Όμιλος καθίσταται πλέον ο πρώτος παραγωγός χαλυβουργικών προϊόντων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ο οποίος πληροί τις προδιαγραφές του ανωτέρω προτύπου, καθώς και του προτύπου ISO 14001 περί περιβαλλοντικής διαχείρισης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα