Chartered: Τα χαμηλότερα σε πέντε τρίμηνα κέρδη

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2007 09:39

ΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη μέσα σε πέντε τρίμηνα, εμφάνισε η Chartered Semiconductor Manufacturing Ltd., προμηθεύτρια τσιπ για τα Xbox της Microsoft και τα iPod της Apple, καθώς οι πελάτες της, χρησιμοποίησαν τα αποθέματά τους.

Το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν 76%, φθάνοντας τα 6,4 εκατ. δολ. ή 2 σεντς ανά αμερικανική μετοχή, από 26,5 εκατ. δολ. ή 10 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Σιγκαπούρη. Οι πωλήσεις μειώθηκαν 7,7%, φθάνοντας στα 339,1 εκατ. δολ. Τα κέρδη, διαμορφώθηκαν εντός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Η Chartered προβλέπει μείωση των κερδών και των πωλήσεων το τρέχον τρίμηνο, καθώς η ζήτηση για κομπιούτερ και βιντεοπαιχνίδια, καταδεικνύει ότι ο κλάδο ενδέχεται να μην δει ανάκαμψη, τουλάχιστον μέχρι το επόμενο τρίμηνο. Η εταιρεία, όπως και η μεγαλύτερη του κλάδου, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., ανακοινώνει χαμηλότερα κέρδη, αποτέλεσμα της αύξησης των προμηθειών τσιπ, παγκοσμίως.

Οι μετοχές της Chartered υποχώρησαν 2,2%, στο 1,32 δολ. Σιγκαπούρης η μία, στις 12:30 μ.μ. (τοπική ώρα) στη Σιγκαπούρη. Το τελευταίο εξάμηνο, σημείωσαν άνοδο 21% υστερώντας της ανόδου 28% του δείκτη Straits Times Index.

Η εταιρεία προβλέπει ότι τα καθαρά της κέρδη θα κυμανθούν από 1 εκατ. δολ. έως 11 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης ή ζημία 1 σεντ έως κέρδη 3 σεντς του δολαρίου της Σιγκαπούρης, ανά αμερικανική μετοχή το τρέχον τρίμηνο. Οι πωλήσεις προβλέπεται να υποχωρήσουν και να διαμορφωθούν από 318 εκατ. έως 330 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης. Το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους η Chartered ανακοίνωσε κέρδη 25,3 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης και πωλήσεις 355,2 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα