General Motors: Kαθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Περιμένει έσοδα ρεκόρ
Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2007 10:27

ΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ να ανακοινώσει τα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο η General Motors Corp., οικονομική πληροφορία που θα καταδείξει έσοδα ρεκόρ και «σημαντική» βελτίωση αποτελεσμάτων από τη διόρθωση λαθών πέντε ετών.

Οι αναθεωρήσεις περιλαμβάνουν προθεσμιακές υποχρεώσει φόρων, κινδύνους και άλλα στοιχεία για το 2002 έως το τρίμηνο του 2006, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της General Motors. Η αυτοκινητοβιομηχανία είπε επίσης ότι περιμένει πληροφορίες από το πρώην οικονομικό σκέλος της εταιρείας μετά την πώληση πλειονότητας μεριδίου σε επενδυτές μετοχών στις 30 Νοεμβρίου.

Τα λογιστικά προβλήματα είναι ένα ακόμη κόλλημα στο σχέδιο του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της εταιρείας, Rick Wagoner να κερδίσει πάλι τους επενδυτές με τη βελτιωμένη οικονομική επίδοση. Η τελευταία καθυστέρηση σημειώνεται μετά την αναθεώρηση των αποτελεσμάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας από το 2000 έως πέρυσι. Μόνο ένα τρίμηνο τα τελευταία οκτώ, δεν αναθεωρήθηκαν ή αναπροσαρμόστηκαν.

Τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου και του συνόλου του 2006, προγραμματίστηκε να ανακοινωθούν στις 30 Ιανουαρίου. Ο οικονομικός της διευθυντής, Fritz Henderson είπε σε τηλεδιάσκεψη ότι η εταιρεία δεν μπορεί να πει το πότε θα τα ανακοινώσει.

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί με τους λογαριασμούς μας ώστε να εξασφαλίσουμε τον σωστό υπολογισμό τους», ανέφερε στην τηλεδιάσκεψη o Henderson, συμπληρώνοντας: «Από την άλλη πλευρά το γεγονός ότι ανακαλύψαμε λάθη μας δείχνει πού πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο».

Οι μετοχές της GM σημείωσαν άνοδο 43 σεντς χθες, φθάνοντας στα 33,17 δολ. στις 8:09 μ.μ. στη Ν. Υόρκη (τοπική ώρα) συμπεριλαμβανομένης και της ανόδου 3 σεντ, μετά το τέλος της κανονικής συνεδρίασης στο NYE. Η ανακοίνωση για την καθυστέρηση των αποτελεσμάτων της GM έγινε μετά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα