Hannover Re: Αύξηση των ασφαλίστρων έως 40% για φυσικές καταστροφές

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2007 10:45

ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ των ασφαλίστρων κατά 40% σε περιοχές που πλήττονται από τυφώνες, ξεκίνησε το 2007 η Hannover Re, η εταιρεία αντασφαλίσεων που κατέβαλε πλέον του 1 δισ. δολ. σε αποζημιώσεις από τυφώνες το 2005, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Ανόβερο, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία αντασφαλίσεων στον κόσμο, συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων που θα διαπραγματευθούν αυτόν τον μήνα την ανανέωση των συμβολαίων. Οι αυξήσεις των τιμών, καταδεικνύουν τους φόβους για την παγκόσμια θέρμανση και τον αριθμό τυφώνων ρεκόρ το 2005 και όχι την απουσία καταιγίδων το 2006.

Τα ασφάλιστρα των αντασφαλίσεων σε περιοχές των ΗΠΑ που είναι εκτεθειμένες σε φυσικές καταστροφές θα αυξηθούν από 30% έως 40%, είπε τον Ιανουάριο, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Hannover Re, Wilhem Zeller, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg από τη Φραγκφούρτη.

Τον Ιανουάριο του 2005 οι πρώτες ανανεώσεις συμβολαίων μετά τους τυφώνες «Katrina», «Rita» και «Wilma», οδήγησαν τις αποζημιώσεις στα 798 εκατ. ευρώ (1 δισ. δολ.) για την Hannover Re, και η εταιρεία είχε τη δυνατότητα να υπερδιπλασιάσει τις τιμές για αντασφάλιση σε περιοχές εκτεθειμένες στους τυφώνες.

Ο κλάδος εισήλθε στο 2006 έχοντας τις χαμηλότερες ζημίες από το 2000, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Munich Re, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας αντασφαλίσεων στον κόσμο. Οι αποζημιώσεις από τους τροπικούς κυκλώνες μειώθηκαν σε περίπου 250 εακτ. δολ. από το ρεκόρ των 87 δισ. δολ. το 2005.

Η Hannover Re αναθεώρησε προς τα πάνω τον στόχο των καθαρών της κερδών το 2006 στα 480 εκατ. ευρώ, τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους. Βάσει του προγράμματος, τα αποτελέσματα της εταιρείας θα ανακοινωθούν στις 14 Μαρτίου.

Φέτος οι μετοχές της παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες, μετά από άνοδο 17% που σημείωσαν πέρυσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα