Βρετανία: Η τρίτη δόση προστατεύει (και) τις θέσεις εργασίας

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 12:22
UPD:12:24
REUTERS/Toby Melville

Καλύτερη προστασία από την απειλή της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού προσφέρουν στις θέσεις εργασίας και τις επιχειρήσεις οι ενισχυτικές δόσεις παρά τα περαιτέρω μέτρα στήριξης, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Για να προστατεύσουμε τις υπηρεσίες υγείας «καθώς και τις θέσεις εργασίας και τα μέσα διαβίωσης σε ολόκληρη τη χώρα, προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όλοι όσοι είναι επιλέξιμοι θα κάνουν τις αναμνηστικές τους δόσεις όσο το δυνατόν συντομότερα», ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών σε δήλωσή του.

Οι αξιωματούχοι απορρίπτουν τα αιτήματα για πρόσθετα μέτρα στήριξης προς τις επιχειρήσεις, όπως την πρόταση για επανέναρξη του προγράμματος αναστολής εργασίας μετά την επιβολή περισσότερων περιορισμών από την κυβέρνηση για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού. Το υπουργείο Οικονομικών είπε ότι το τρέχον πρόγραμμα υποστήριξής του παραμένει επαρκές για να βοηθήσει τις εταιρείες προς το παρόν.

«Έχουμε ενεργήσει έγκαιρα για να βοηθήσουμε στον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού, αποφεύγοντας παράλληλα τους επιζήμιους οικονομικούς και κοινωνικούς περιορισμούς, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να παραμείνουν ανοιχτές», ανέφερε η δήλωση του υπουργείου Οικονομικών.

Το πρόγραμμα έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, έχοντας προστατεύσει 11,7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας με κόστος 70 δισεκατομμύρια λίρες.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη έδειξαν ότι οι εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου αύξησαν με ρυθμό-ρεκόρ τις μισθοδοσίες τους τον Νοέμβριο και η ανεργία μειώθηκε. Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι το τέλος του προγράμματος δεν έχει κάνει τίποτα για να μειώσει τη χρόνια έλλειψη εργαζομένων, η οποία αναγκάζει τις επιχειρήσεις να αυξήσουν τους μισθούς και τις τιμές.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα