Swiss Re: Εως 4,5 δισ. ευρώ το κόστος του «Kyrill» στις ασφαλιστικές

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2007 12:25

ΕΩΣ 3,5 δισ. ευρώ (4,5 δισ. δολ.) ενδέχεται να κοστίσουν στον ασφαλιστικό κλάδο οι ζημίες της κακοκαιρίας που έπληξε την Ευρώπη τις δύο τελευταίες ημέρες της εβδομάδας που πέρασε, σύμφωνα με την Swiss Reinsurance Co., τη μεγαλύτερη εταιρεία αντασφαλίσεων στον κόσμο

Η εταιρεία με έδρα τη Ζυρίχη εκτιμά ότι οι απαιτήσεις από την καταιγίδα «Kyrill» θα ανέλθουν στα 220 εκατ. ευρώ από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Επιτυχής στρατηγική στο κομμάτων των κινδύνων θα μειώσουν τον κόστος στα 140 εκατ. ευρώ, προ φόρων, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Swiss Re.

H «Kyrill» έπληξε την Ιρλανδία, τη Βρετανία και την Ηπειρωτική Ευρώπη. Η Swiss re είπε ότι οι προειδοποιήσεις πριν την καταιγίδα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 47 ανθρώπων, διατήρησε τον αριθμό των θανάτων κάτω από τους 110 που έχασαν τη ζωή τους στην πιο καταστροφική καταιγίδα «Lothar» στην Ευρώπη.

Οι άνεμοι ξερίζωσαν δένδρα, κατέστρεψαν κτίρια και προκάλεσαν προβλήματα στην κίνηση των τραίνων και την πτήση αεροσκαφών, καθώς και τις θαλάσσιες μεταφορές στη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Δημοκρατία της Τσεχίας.

Η Swiss Re, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του δευτέρου εξαμήνου την 1 η Μαρτίου, εμφάνισε πέρυσι 16% αύξηση των κερδών το πρώτο εξάμηνο, στο 1,57 δισ. ελβετικών φράγκων (1,26 δισ. δολ.).

Η Munich Re, η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία αντασφαλίσεων στον κόσμο επανέλαβε ότι τα καθαρά της κέρδη το 2006 θα κυμανθούν από 3,2 δισ. έως 3,4 δισ. ευρώ, υψηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη έως 2,8 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα