Γ. Αλογοσκούφης: Πάνω από 4% ο ρυθμός ανάπτυξης το 2006

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2007 15:50

Ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας υπερέβη το 2006, κατά πάσα πιθανότητα, το 4%, ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα διαμορφώθηκε πιθανώς χαμηλότερα από το στόχο 2,6% του ΑΕΠ που είχε θέσει η κυβέρνηση.

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα στο Λονδίνο ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο με θέμα: «Ελλάδα: Ο στρατηγικός σας εταίρος στη Ν.Α. Ευρώπη - Επενδυτικές Προοπτικές και Επιχειρηματικές Ευκαιρίες», που διοργανώνει το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου, ο κ. Αλογοσκούφης είχε συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές καθώς και με επενδυτές που ενδιαφέρονται για άμεσες επενδύσεις.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ο υπουργός είπε ότι κεντρικός στόχος για το 2007 είναι η αναζήτηση στρατηγικού συμμάχου για τον ΟΤΕ και η περαιτέρω αποκρατικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι η Ελλάδα είναι το οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο της Ν.Α. Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου. Η Ελλάδα, είπε, είναι ο βασικός πόλος για την ανάπτυξη σε μια περιοχή με περίπου 250 εκατομμύρια κατοίκους. Επενδύοντας στην Ελλάδα, προσέθεσε, οι επενδυτές έχουν πρόσβαση στις μεγάλες ευκαιρίες που προσφέρει η ευρύτερη περιοχή, η οποία μπορεί να αποτελέσει το «αναπτυξιακό θαύμα» στα επόμενα χρόνια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα