ΣYNΔΔE&L: Προβλήματα στην εφοδιαστική από την απεργία της ΠΝΟ

Επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης
Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021 15:44
UPD:16:09
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σημαντικά προβλήματα στην εμπορική κίνηση σε μια εποχή που ο εμπορικός κόσμος, ενόψει της εορταστικής περιόδου, αγωνίζεται με όρους επιβίωσης, δημιουργεί η κλιμακούμενη απεργία της ΠΝΟ, που έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή στην ομαλή ροή της εφοδιαστικής αλυσίδας. Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics (ΣΥΝΔΔΕ&L).  

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη διεθνή μεταφορά επισημαίνεται ότι έχουν σημειωθεί τεράστιες καθυστερήσεις, καθώς η σύνδεση της Ελλάδας με την Ιταλία έχει διακοπεί και μεγάλος αριθμός φορτηγών οχημάτων έχει εγκλωβιστεί στα λιμάνια.

Έτσι, όπως σημειώνει ο Σύνδεσμος, οι διαμεταφορείς για ακόμη μία φορά δεν μπορούν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και στις προγραμματισμένες παραδόσεις μη έχοντας εναλλακτικές λύσεις και μη μπορώντας να αντιδράσουν.

Aναλυτικότερα, στην επιστολή που υπογραφούν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμμανουήλ Βιτσαράς και ο γενικός γραμματέας Νικόλαος Αργυρίδης, σημειώνουν:

«Με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα απεργίας όλων των εργαζομένων, οφείλουμε να επισημάνουμε τις σημαντικές κοινωνικές προεκτάσεις αλλά και την οικονομική ζημιά που για ακόμη μία φορά θα υποστεί η επιχειρηματικότητα στο σύνολο της με την κλιμακούμενη απεργία από πλευράς ΠΝΟ.

 Σε συνέχεια των πολλών προβλημάτων που προκάλεσε η απεργία στο ΣΕΜΠΟ έρχεται νέο και πιο σημαντικό πλήγμα για τις εμπορευματικές μεταφορές με άμεσες συνέπειες στην τρέχουσα κάλυψη των αναγκών της εορταστικής περιόδου.

 Όπως αντιλαμβάνεστε η διακοπή στην ομαλή ροή της εφοδιαστικής αλυσίδας, θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην εμπορική κίνηση σε μια εποχή που ο εμπορικός κόσμος, ενόψει της εορταστικής περιόδου, αγωνίζεται με όρους επιβίωσης.

 Όσον αφορά στον δικό μας κλάδο και την διεθνή μεταφορά έχουν σημειωθεί τεράστιες καθυστερήσεις καθώς η σύνδεση της Ελλάδας με την Ιταλία έχει διακοπεί και μεγάλος αριθμός φορτηγών οχημάτων έχει εγκλωβιστεί στα λιμάνια.

Έτσι οι διαμεταφορείς για ακόμη μία φορά δεν μπορούν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και στις προγραμματισμένες παραδόσεις μη έχοντας εναλλακτικές λύσεις και μη μπορώντας να αντιδράσουν.

Κύριοι Υπουργοί,

Προσπαθούμε να λειτουργήσουμε σωστά και με υπευθυνότητα, στοχεύοντας στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας και την διατήρηση των θέσεων εργασίας και κατ’ επέκταση στην συμβολή μας στην ανάπτυξη της Εθνικής μας Οικονομίας.

 Από μια ευνομούμενη Πολιτεία και από το αρμόδιο Υπουργείο ζητούμε να μεριμνήσει για την εύρυθμη λειτουργία των μέσων και των δικτύων μεταφοράς, που είναι αναγκαία για την διεκπεραίωση των εμπορευματικών  μεταφορών έτσι ώστε διατηρηθεί η κανονικότητα στην εφοδιαστική αλυσίδα τόσο από και προς την Κεντρική Ευρώπη (μέσω Ιταλίας), όσο και προς την νησιωτική χώρα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα