Η Air France/KLM εξαγοράζει χρέη ύψους 500 εκατ. ευρώ και συγκεντρώνει νέα ίδια κεφάλαια

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021 12:01
UPD:12:01
Capital Photos (for KLM)

Η Air France/KLM έχει εξαγοράσει 500 εκατομμύρια ευρώ (564,8 εκατομμύρια δολάρια) από παλαιότερο γαλλικό κρατικό δάνειο που είχε εκδοθεί για να βοηθήσει την αεροπορική εταιρεία να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την πανδημία COVID-19 και η εταιρεία δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα μπορούσε επίσης να συγκεντρώσει νέα μετοχικό κεφάλαιο.

Η Air France-KLM δήλωσε ότι είχε εξαγοράσει 500 εκατομμύρια ευρώ από ένα τραπεζικό δάνειο 4 δισεκατομμυρίων ευρώ που εγγυήθηκε η Γαλλία και είχε διαπραγματευτεί να παρατείνει τη λήξη του συνολικού δανείου από τις 6 Μαΐου 2023 έως τις 6 Μαΐου 2025.

Η αεροπορική εταιρεία, η οποία όπως πολλές στον κλάδο της έχει πληγεί από ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού COVID, δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες για την ενίσχυση του κεφαλαίου της.

«Όπως αποκαλύφθηκε προηγουμένως, συνεχίζονται οι συζητήσεις για περαιτέρω μέτρα κεφαλαιακής ενίσχυσης σε επίπεδο Ομίλου Air France-KLM. Αυτά τα μέτρα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν μέσα όπως η έκδοση μετοχικών ή οιονεί μετοχικών τίτλων, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς», δήλωσε η Air France/KLM.

Το Reuters αναφέρει ότι η Air France/KLM σκέφτεται να καθυστερήσει μια προγραμματισμένη αύξηση κεφαλαίου λόγω των σκληρών ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν από τις κυβερνήσεις για τον μετριασμό της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα