Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2007 07:01

ΑΝΕΚΑΜΨΑΝ οι ασιατικές μετοχές από τις μεγαλύτερες απώλειες σε δύο εβδομάδες, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των χαλυβουργιών, καθώς εικάζεται ότι η Posco, θα καταστεί στόχος εξαγοράς, σε συνδυασμό με το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nikkei που ανέφερε ότι η JFE Holdings Inc. και η Hyundai Steel Co., ενδέχεται να δημιουργήσουν μια συμμαχία.

Οι μετοχές της Tokyo Electric Power Co. κινήθηκαν ανοδικά καθώς εικάζεται ότι οι εταιρείες κοινής ωφελείας της Ιαπωνίας, θα αυξήσουν τις αποδόσεις στους μετόχους με την διανομή υψηλότερων μερισμάτων. Οι μετοχές των εταιρειών κατασκευής τσιπ κινήθηκαν πτωτικά μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση των μετοχών της Samsung Electronics Co., από την Dongbu Securities Co., εν μέσω της υποχώρησης των τιμών των ημιαγωγών.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,1%, φθάνοντας στις 140,89 μονάδες στις 12:20 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Στις 26 Ιανουαρίου, σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 10 Ιανουαρίου. Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225, κέρδιζε 0,2%, φθάνοντας στις 17.462,59 μονάδες και ο Topix 0,5%.

Στην Κίνα, ο Shanghai and Shenzhen 300 Index αναρριχήθηκε 1,2%, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ. Ανοδικά επίσης κινήθηκαν και οι δείκτες στη Σιγκαπούρη, τη Ν. Ζηλανδία, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη και την Ινδονησία, ενώ πτωτικά κινήθηκαν αλλού.

Στις 26 Ιανουαρίου οι μετοχές στις ΗΠΑ κινήθηκαν πτωτικά, ωθώντας τον δείκτη Dow Jones Industrial Average (DJIA), στη χειρότερη εβδομάδα του έτους, μετά από την κυβερνητική έκθεση για την αγορά κατοικιών και τη βιομηχανική ανάπτυξη που έδειξε ότι η Federal Reserve δεν θα προχωρήσει σύντομα στη μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα