Η οικονομία στο επίκεντρο του ECOFIN

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2007 09:52

H ΠΟΡΕΙΑ της ευρωπαϊκής οικονομίας, η υλοποίηση της στρατηγικής της Λισαβόνας και διάφορα μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών της Ε.Ε., το οποίο συνέρχεται στις Βρυξέλλες.

Σχετικά με την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, οι προοπτικές θεωρούνται ιδιαίτερα θετικές, αν και μερικοί κοινοτικοί αξιωματούχοι ανησυχούν για επανάκαμψη των πληθωριστικών πιέσεων, όχι τόσο λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων, όσο λόγω της «ελαστικής» πολιτικής μισθών που ακολουθούν ορισμένες χώρες μέλη της Ένωσης.

Μεταξύ των προβλημάτων εξάλλου που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι και αυτοί που συνδέονται με την ανταγωνιστικότητα, η οποία υποστηρίζεται ότι είναι σχετικά χαμηλή και απαιτούνται μέτρα για τη βελτίωσή της. Ορισμένοι από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας είναι η βελτίωση της νομοθεσίας, η οποία θα οδηγήσει στην πάταξη της γραφειοκρατίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα