Sberbank: Πώληση μετοχών αξίας 12,3 δισ. δολ., με στόχο την επέκταση

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2007 10:09

ΣΧΕΔΙΑ για πώληση μετοχών αξίας έως 12,3 δισ. δολ., με στόχο τη χρηματοδότηση της επέκτασής της, κάνει η μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας, OAO Sberbank, καθώς η ανάπτυξη αυξάνει τη ζήτηση για την παροχή οικονομικών υπηρεσιών.

Η κρατική τράπεζα Sberbank θα προσφέρει έως 3,5 εκατ. μετοχές, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η πώληση των μετοχών ενδέχεται να είναι η μεγαλύτερη παρά ποτέ της χώρας. Οι μετοχές της Sberbank υποχώρησαν 1%, φθάνοντας στα 3.500 δολ. η μία στις 26 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται στα 69,4 δισ. δολάρια.

Οι ρωσικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής VTB Group, της δεύτερης μεγαλύτερης δανείστριας της Ρωσίας, παρατάσσονται για να πουλήσουν μετοχές, καλύπτοντας το ενδιαφέρον των επενδυτών για τραπεζικά περιουσιακά στοιχεία στη χώρα. Οι μετοχές της Sberbank σημείωσαν πέρυσι άνοδο 129%, καθώς τα κέρδη της αυξήθηκαν 50% και οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η ζήτηση για τραπεζικές υπηρεσίες θα αυξηθούν, παράλληλα με την αύξηση των μισθών.

Την πώληση των μετοχών της ρωσικής τράπεζες, διαχειρίζεται η Credit Suisse Group και η JPMorgan Chase & Co.

Τα καθαρά κέρδη της Sberbank, αυξήθηκαν 50%, φθάνοντας στα 37 δισ. ρούβλια (1,4 δισ. δολ.) το εξάμηνο έως και τις 30 Ιουνίου, από 24,6 δισ. ρούβλια που ήταν κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα