Lanxess: Δύσκολη η επίτευξη του στόχου το 2007

Λέει ο CEO, Axel Heitmann
Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2007 12:23

ΔΥΣΚΟΛΙΑ στην επίτευξη του στόχου της για τα κέρδη το 2007 θα έχει η γερμανική εταιρεία χημικών Lanxess AG, εξ αιτίας των υψηλών τιμών των πρώτων υλών, συμπεριλαμβανομένου και του πετρελαίου, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντής, Axel Heitmann.

«Η επίτευξη των στόχων μας το 2007 θα είναι μεγάλη πρόκληση», ανέφερε ο Heitmann σε συνέντευξη που παραχώρησε, συμπληρώνοντας: «Οι τιμές των εμπορευμάτων και ιδιαίτερα των τιμών ενεργείας θα συνεχίσουν να είναι πρόκληση. Τα επίπεδα τους και η αστάθεια είναι τα κύρια θέματα».

Η Lanxess επιθυμεί να αυξήσει την κερδοφορία, κοντά στα επίπεδα των ανταγωνιστών της το 2007, μέσω και εξαγορών. Ο Heitmann μείωσε το εργατικό δυναμικό της εταιρείας κατά περίπου 13%, έκλεισε εργοστάσια στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία και αύξησε τις τιμές καουτσούκ, πλαστικών και χημικών με βάση τη βενζίνη, για να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους.

Οι μετοχές της Lanxess υποχώρησαν έως 81 σεντς, ποσοστό 2%, φθάνοντας στα 39,38 ευρώ (50,88 δολ.) η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 39,80 ευρώ στις 10:21 π.μ. στη Φραγκφούρτη (τοπική ώρα). Συνολικά το τελευταίο εξάμηνο οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 3%, δίνοντας στην εταιρεία χρηματιστηριακή αξία 3,36 δισ. ευρώ.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου που χρησιμοποιεί η Lanxess για την παραγωγή χημικών, αναρριχήθηκε στα επίπεδα ρεκόρ των 78,40 δολ. το βαρέλι στις 14 Ιουλίου του 2006, πριν υποχωρήσουν το επόμενο μισό έτος.

Ο Heitmann δήλωσε «αισιόδοξος» ότι τα λειτουργικά κέρδη θα αγγίξουν το 9% με 10% των περυσινών πωλήσεων. Τα εκτιμώμενα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη των ομοειδών εταιρειών της Lanxess, συμπεριλαμβανομένης της Dow Chemicals Col και της BASF AG ήταν 16,2% το 2006, σύμφωνα με την τράπεζα DZ. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής λέει ότι η Lanxess επιδιώκει τα ίδια περιθώρια κέρδους με τις ομοειδείς της έως το 2009.

Η εταιρεία εκτιμά να προσλάβει τουλάχιστον 100 εργαζομένους, περισσότερους από ότι σχεδίαζε, καθώς ο κλάδος παραμένει ακμαίο, σύμφωνα με τον Heitmann, τον μήνα που πέρασε, απαντώντας σε έρευνα του Bloomberg.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα