Αναβαθμίζεται το Ηλεκτρονικό Σύστημα Δημοσίων Συμβάσεων με χρηματοδότηση 55 εκατ.  από το Ταμείο Ανάκαμψης 

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 07:16
UPD:07:18

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

Έργο προϋπολογισμού 55,2 εκατ. (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) έχει σχεδιάσει η  Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) για τη βελτιστοποίηση μέσω του ψηφιακού εκσυγχρονισμού και την αναβάθμιση διαδικασιών και λειτουργικότητας στο οικοσύστημα του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΟΠΣ-ΕΣΗΔΗΣ). 

Η χρηματοδότησή του θα προέλθει από το Ταμείο Ανάκαμψης.  

Το ΕΣΗΔΗΣ αποτελεί τον κεντρικό ηλεκτρονικό κόμβο για τις δημόσιες συμβάσεις στην Ελλάδα.  Χρήστες του είναι οι αναθέτουσες αρχές - αναθέτοντες φορείς του δημοσίου και οι οικονομικοί φορείς – εταιρείες που συμμετέχουν στους διαγωνισμούς που προκηρύσσει. 

Όπως επισημαίνεται η βελτιστοποίηση του ΟΠΣ - ΕΣΗΔΗΣ θα έχει σειρά από οφέλη, όπως: Αύξηση της ανταγωνιστικότητας, προσέλκυση επενδύσεων, ενδυνάμωση των θεσμών, τόνωση του αισθήματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας των επιχειρήσεων, αύξηση της διαφάνειας στη λειτουργία των προμηθειών, εξοικονόμηση πόρων, μείωση λειτουργικού κόστους προμηθειών, μείωση κόστους υποδομών, οικονομίες κλίμακας στην εισαγωγή αναβαθμίσεων και τροποποιήσεων, μείωση διαχειριστικού φόρτου για την επίλυση δυσλειτουργιών και τη διαχείριση του συστήματος, προστασία και ασφάλεια των δεδομένων, ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών και βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των διαδικασιών.

Το τεύχος προκήρυξης για τον προαναφερόμενο διαγωνισμό έχει τεθεί από την ΚτΠ σε δημόσια διαβούλευση για 15 μέρες.

Η ΚτΠ επίσης χθες προκήρυξε το έργο: «Ανάπτυξη και τεχνική υποστήριξη του Παρατηρητηρίου για τη Γραφειοκρατία και του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών» του ΕΠ «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα», ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Ο προϋπολογισμός του είναι 1,188 εκατ. και οι προσφορές θα κατατεθούν 10 Ιανουαρίου. 

Το φυσικό αντικείμενο της σύμβασης αφορά στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσεων για την ανάπτυξη και τεχνική υποστήριξη της στρατηγικής του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών (ΕΠΑΔ) και του Παρατηρητηρίου για τη Γραφειοκρατία, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα