Aσκήσεις ισορροπίας στο Χ.Α.

Ανάκαμψη με «οδηγό» το πετρέλαιο στην Ευρώπη
Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 14:24
UPD:14:28
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ (EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)

Εικόνα σταθεροποίησης έχουμε στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει εν πολλοίς αμετάβλητος, την ώρα που στα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης επικρατούν σαφείς τάσεις ανάκαμψης. 

Στις 14:10 ώρα Ελλάδος ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 878,80 μονάδες, εν πολλοίς αμετάβλητος σε σχέση με την Παρασκευή. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαοποίησης παρουσιάζει ελαφρά κέρδη, ενώ εκείνος της μεσαίας κεφαλαιοποίησης καταγράφει πτώση 0,9%. Σε αρνητικό έδαφος κινείται και ο τραπεζικός δείκτης, με μικρή πτώση της τάξης του 0,35%. 

Την ίδια ώρα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρουσιάζει άνοδο 0,75%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 1%. Πιο ήπια κέρδη (0,4%) για τον DAX στη Φραγκφούρτη. Στο +0,8% κινείται ο CAC 40 στο Παρίσι, ενώ άνοδο λίγο μεγαλύτερη του 1% παρουσιάζει ο FTSE MIB στο Μιλάνο. 

Την άνοδο των ευρωπαϊκών μετοχών «οδηγεί» ο κλάδος πετρελαίου, καθώς η τιμή του αργού ανακάμπτει σήμερα αισθητά, μετά την αύξηση των τιμών από τη Σαουδική Αραβία, τη μεγαλύτερη εξαγωγική χώρα του μαύρου χρυσού στον κόσμο. Ο κλάδος πετρελαίου και αερίου στον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 ενισχύεται 1,7%. Ράλι και για τις τράπεζες, με τις μετοχές των UniCredit και Deutsche Bank να ενισχύονται 3,2% και 1,9% αντίστοιχα. 

Να σημειωθεί ότι ο δείκτης μεταβλητότητας Euro Stoxx 50 Volatility, που μετράει τον φόβο στην αγορά, υποχωρεί σήμερα στις 31,21 μονάδες μετά την εκτίναξή στους στις 33,08 την περασμένη εβδομάδα. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα