Πρόγραμμα κατασκευής έργων σε 44 μικρά νησιά

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2007 18:08
UPD:18:43

Την εφαρμογή προγράμματος για την κατασκευή έργων σε 44 μικρά νησιά (με πληθυσμό δηλ. κάτω των 3.100 κατοίκων) τριών Περιφερειών (Νότιο Αιγαίο, Βόρειο Αιγαίο και Ιόνιο) με τη μέθοδο της «Συνολικής Επιχορήγησης» ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Τα εργα θα κατασκευαστούν απο την «Εγνατία» Α.Ε. του ΥΠΕΧΩΔΕ

Όπως επισημάνθηκε μετά τη συνάντηση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά, με τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Χρήστο Φώλια, και τον υπουργό Αιγαίου, Αριστοτέλη Παυλίδη για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ της Εγνατίας και της Διαχειριστικής Αρχής του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μοντέλο και κατά τη διάρκεια του Δ’ ΚΠΣ για την κάλυψη αναγκών της νησιωτικής, καταρχήν, Ελλάδος.

Όπως διευκρινίστηκε, πρόκειται για 112 προτάσεις σε 44 νησιά στο Βόρειο, Νότιο Αιγαίο και το Ιόνιο, με το πρόγραμμα να ξεκινά από την προσεχή εβδομάδα μετά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Συντονισμού. Τη διαχείριση του προγράμματος -αρχικού προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ- αναλαμβάνουν οι αρμόδιοι Περιφερειάρχες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα