Αναμένονται αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου μέχρι και 10%

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2007 19:32

Πέρυσι άλλαξε ασφαλιστική εταιρεία ο ένας στους τρεις οδηγούς, επιδιώκοντας χαμηλότερη τιμολόγηση στα ασφάλιστρα για την αστική ευθύνη αυτοκινήτων, όπως προκύπτει από μελέτη της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για την πορεία του κλάδου αυτοκινήτου, η οποία παρουσιάσθηκε σε σημερινή εκδήλωση.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλίσεων του κλάδου Αυτοκινήτων στην Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Ι. Παυλίδης ανέφερε ότι φέτος αναμένονται αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου μέχρι και 10% στις φτηνές εταιρείες και μέχρι και 3% στις ακριβές εταιρείες δεδομένου ότι ο κλάδος έχει μεγάλα προβλήματα. Αυτά έχουν σχέση με τη δραματική αύξηση του κόστους των σωματικών βλαβών, αλλά και από την ανάγκη κεφαλαιακής ενίσχυσης πολλών εταιρειών λόγω ζημιών που καταγράφουν στο συγκεκριμένο κλάδο. Το ελλειμμα των ασφαλιστικών εταιρειών, σύμφωνα με την έρευνα, ανέρχεται στα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στον κλάδο Υγείας, αναμένεται αύξηση 10% με 20%, αλλά αν υπάρξει ανακοπή της πορείας του κόστους, τότε δεν θα υπάρξουν και αυξήσεις, πρόσθεσε ο κ. Παυλίδης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα