Sony: Μεγαλύτερες των προβλέψεων ζημίες στο σκέλος των παιχνιδιών

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2007 09:41

ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ των εκτιμήσεων του Οκτωβρίου ζημίες, ύψους 200 δισ. γιέν (1,6 δισ. δολ.) θα εμφανίσει την τρέχουσα χρήση, το σκέλος PlayStation της Sony Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο, εξ αιτίας της μείωσης των τιμών του παιχνιδιού για να ανταγωνιστεί τo Wii της Nintendo Co.

Οι ζημίες τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου θα είναι λιγότερες από 250 δισ. γιέν, ανέφερε ο επικεφαλής του τμήματος σχέσεων με τους επενδυτές, Takao Yuhara, μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους στο Τόκυο. Η δραστηριότητα ενδέχεται να ισοσκελιστεί το επόμενο έτος, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Τα σχόλια διόγκωσαν τις ανησυχίες για το παιχνίδι ναυαρχίδα της Sony, του οποίου οι πωλήσεις υστέρησαν των αντίστοιχων του Wii, από το ντεμπούτο του PlayStation 3 τον Νοέμβριο. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Sony, Howard Stringer, έχει χαρακτηρίσει το παιχνίδι ένα από προϊόντα πρωταθλητές της εταιρείας, το οποίο θα αποτελέσει μοχλό αύξησης των κερδών της εταιρείας ηλεκτρονικών.

Χθες η Sony ανακοίνωσε 5,3% μείωση των κερδών της για το τρίτο τρίμηνο, στα 159,9 δισ. γιέν. Ωστόσο αυτά διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, εξ αιτίας του αδύναμου γιέν και των υψηλών πωλήσεων των τηλεοράσεων με επίπεδες οθόνες, Bravia, που αντιστάθμισαν τις απώλειες από τα παιχνίδια.

«Ελπίζουμε ότι η δραστηριότητα του PlayStation 3 θα επιστρέψει στην κερδοφορία το δεύτερο εξάμηνο της επόμενης χρήσης, καθώς θα μειωθεί το αρχικό κόστος του», είπε χθες ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Nobuyuki Oneda.

Οι μετοχές της Sony υποχώρησαν 2%, φθάνοντας τα 5.520 γιέν η μία στις 2:08 μ.μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκυο – τοπική ώρα – μετά την υποχώρησή τους έως 3,4%.

Το σκέλος παιχνιδιών της Sony, το δεύτερο μεγαλύτερο από πλευράς εσόδων για την εταιρεία, έχασε 54,2 δισ. γιέν το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, έναντι κερδών 67,8 δισ. γιέν, πριν από ένα έτος. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι αυτό θα εμφάνιζε ζημίες 50,9 δισ. γιέν.

Το κόστος που σχετίζεται με την παρουσίαση του PlayStation 3, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αεροπορικής μεταφοράς και των χαμηλότερων – από ότι αναμενόταν – πωλήσεων, ήταν οι κύριοι λόγοι των ζημιών, ανακοίνωσε χθες η Sony.

Σημειώνεται, ότι η εταιρεία αναγκάστηκε να μειώσει την τιμή του PlayStation 3 στην Ιαπωνία μετά τις διαμαρτυρίες των καταναλωτών για την υψηλή τιμή του έναντι των ηλεκτρονικών παιχνιδιών της Nintendo και της Microsoft Corp.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα