Ινδία: Η πέμπτη αύξηση των επιτοκίων φέτος

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2007 10:39

ΣΤΗΝ αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, για Πέμπτη φορά μέσα σε ένα έτος, προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας, με στόχο τον περιορισμό του πληθωρισμού αποτέλεσμα της οικονομικής ανάπτυξης ρεκόρ της χώρας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Reserve Bank of India, τα επιτόκια αυξάνονται κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας, στο 7,50% και στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών.

Ο υπουργός Οικονομίας της Ινδίας, Palaniappan Chidambaram, εκτιμά ότι η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας, θα αναπτυχθεί με ρυθμό 9% για δεύτερο συνεχόμενο έτος το δωδεκάμηνο που λήγει τον Μάρτιο.

Η απόδοση των ομολόγων 8,07% λήξης τον Ιανουάριο του 2017, υποχώρησε 11 μονάδες βάσης, ποσοστό 0,11%, φθάνοντας στο 7,79%, στις 12:07 μ.μ. στο Μουμπάϊ (τοπική ώρα), σύμφωνα με το σύστημα διαπραγμάτευσης της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.

Από το 2003 η οικονομία της Ινδίας αναπτύχθηκε κατά μέσον όρο με ρυθμό 8,3%, τον ταχύτερο από την κήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας το 1947, ωθώντας τις τιμές κατοικιών και τον δείκτη του Χρηματιστηρίου δύο φορές υψηλότερα τα τελευταία δύο χρόνια.

Χθες η Standard & Poor's αναθεώρησε προς τα πάνω την πιστοληπτική ικανότητα της Ινδίας, για πρώτη φορά σε 14 χρόνια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα