Mitsubishi UFJ: 42% η μείωση των κερδών το γ' τρίμηνο

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2007 11:50

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ μείωση σε ποσοστό της τάξης του 42%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας της Ιαπωνίας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., καθώς μειώθηκαν τα κέρδη από τόκους, σε συνδυασμό με την αύξηση των προβλέψεων για επισφαλή δάνεια.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 183,3 δισ. γιέν (1,5 δισ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, από 314,7 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο. Τα κέρδη από τόκους υποχώρησαν 7,8%. Τα αποτελέσματα προέκυψαν από τους υπολογισμούς του Bloomberg News, που αφαίρεσε τα στοιχεία του εξαμήνου από τα αντίστοιχα του εννεαμήνου, που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η μείωση των κερδών από τον δανεισμό, ενδέχεται να απογοητεύσει τους επενδυτές που περίμεναν αύξηση των περιθωρίων κέρδους, μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, να αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού τον Ιούλιο του 2006. Την εβδομάδα που πέρασε, ο πρόεδρος της Mitsubishi UFJ, Nobuo Kuroyanagi, είπε ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των τραπεζών στο σκέλος των δανείων είναι «δριμύς».

Η τράπεζα διατήρησε την πρόβλεψή της για τα κέρδη της χρήσης που λήγει στις 31 Μαρτίου αμετάβλητη, στα 870 δισ. γιέν.

Το τρίμηνο τα έσοδα αυξήθηκαν 8,4%, φθάνοντας στο 1,47 τρισ. γιέν. Το σύνολο των δανείων της Mitsubishi UFJ, σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας τα 87 τρισ. γιέν έως τις 31 Δεκεμβρίου τα επισφαλή δάνεια διατηρήθηκαν στο 1,3% του συνολικού δανεισμού, χαμηλότερα του 1,3% που ήταν το προηγούμενο από το τρίτο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα