Κίνα: Οι μεγαλύτερες απώλειες των μετοχών σε 21 μήνες

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2007 12:42

ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ απώλειες σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 21 μηνών, σημείωσαν οι κινεζικές μετοχές, μετά τη δήλωση του νομοθέτη Cheng Siwei, ότι οι μετοχές της χώρας είναι υπερτιμημένες, τροφοδοτώντας τις εικασίες ότι η κυβέρνηση θα επιταχύνει τις προσπάθειές της να κρατήσει μακριά τα κεφάλαια από την αγορά. Τις απώλειες οδηγούσαν οι μετοχές της China Vanke Co. και της China Merchants Bank Co.

Ο δείκτης Shanghai and Shenzhen 300, που αποτελείται από μετοχές Α, εισηγμένες στα δύο Χρηματιστήρια της Κίνας, υποχώρησε 166,55 μονάδες, ποσοστό 6,5%, φθάνοντας στις 2.385,33 μονάδες, κατά το τέλος της συνεδρίασης, περιορίζοντας τα κέρδη αυτού του μήνα στο 17%. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του δείκτη από τη δημιουργία του τον Απρίλιο του 2005.

Οι σημερινές απώλειες ήταν οι μεγαλύτερες μεταξύ των αγορών, συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών δεικτών. Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχωρούσε 0,5%, στις 3:40 μ.μ. στη Σαγκάη (τοπική ώρα).

Πέρυσι ο Shanghai and Shenzhen 300 σημείωσε υπερδιπλάσια άνοδο και είχε αξία 36 φορές των κερδών, την υψηλότερη μεταξύ των 13 δεικτών της Ασίας-Ειρηνικού που διαμορφώνει το Bloomberg. O περιφερειακός δείκτης MSCI, έχει σημειώσει άνοδο 8% και η αξία του είναι στις 19 φορές των κερδών.

Ο Shanghai Composite Index, που απαρτίζει το μεγαλύτερο από τα Χρηματιστήρια της Κίνας, υποχώρησε 4,9% σήμερα, φθάνοντας σήμερα στις 2.786,33 μονάδες, υποχωρώντας τα μέγιστα από τις 7 Ιουνίου. Ο Shenzhen Composite Index, που αποτελεί το μικρότερο Χρηματιστήριο, σημείωσε απώλειες 5,8%, φθάνοντας στις 655,53 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα