Ανοδική αντίδραση στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την υποχώρηση της Πέμπτης

Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 10:41
UPD:10:42
REUTERS/Dylan Martinez

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, αναζητώντας ένα θετικό κλείσιμο σε μια ταραχώδη εβδομάδα μετά την ανακάλυψη της νέας παραλλαγής Όμικρον του Covid-19.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 προσέθεσε 0,5% στις αρχές των συναλλαγών, με τις μετοχές ταξιδιών και αναψυχής να ενισχύονται 2%, καθώς σχεδόν όλοι οι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια εισήλθαν σε θετικό έδαφος.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές προσπαθούν να ανακάμψουν από την υποχώρηση της Πέμπτης, η οποία είδε τον Stoxx 600 να υποχωρεί 1,1% και τον τεχνολογικό τομέα στην ήπειρο να υποχωρεί 3,8% για να οδηγήσει σε απώλειες σε όλους τους τομείς.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει κέρδη 0,71% στις 15.363 μονάδες. Ο FTSE στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 0,49% στις 7.164 μονάδες. Ο γαλλικός CAC ενισχύεται 0,35%, ενώ ο FTSE στο Μιλάνο διαπραγματεύεται στο +0,77%.

Οι μετοχές στην Ασία-Ειρηνικό ήταν ως επί το πλείστον υψηλότερες την Παρασκευή, αν και το Χονγκ Κονγκ επιβαρύνθηκε από τις μετοχές της τεχνολογίας αφού  η Didi ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα αρχίσει να λαμβάνει μέτρα για τη διαγραφή από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης — λιγότερο από έξι μήνες μετά την το ντεμπούτο της στην πολιτεία.

Οι φόβοι για τον πιθανό αντίκτυπο της παραλλαγής Όμικρον φάνηκε να μειώνονται ελαφρώς την Παρασκευή, αφού επιστήμονες στη Νότια Αφρική, όπου ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά η παραλλαγή, δήλωσαν ότι τα υπάρχοντα εμβόλια θα πρέπει να προσφέρουν προστασία έναντι σοβαρών περιπτώσεων Covid-19. Και τα τρία κρούσματα που εντοπίστηκαν στις ΗΠΑ εμφάνισαν μόνο ήπια συμπτώματα.

Οι αρχές σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να περιορίσουν το νέο στέλεχος, για το οποίο ο οργανισμός υγείας της Νότιας Αφρικής είπε ότι ενέχει τριπλάσιο κίνδυνο επαναμόλυνσης  από την παγκοσμίως κυρίαρχη παραλλαγή Δέλτα.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα