Η «αγωνία» του Νεμπάτι προτού αναλάβει το Τουρκικό ΥΠΟΙΚ: «Θεέ μου κάνε το εύκολο...»

Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 23:49
UPD:03/12/2021 02:11
REUTERS/BRIAN SNYDER

«Θεέ μου, κάνε το εύκολο, μη το κάνεις δύσκολο».  Με... μια προσευχή ξεκίνησε την καριέρα του ως υπουργός πλέον, στο Τουρκικό υπουργείο  Οικονομικών ο Νουρεντίν Νεμπάτι μετά την καρατόμηση του  Λουτφί Ελβάν, που δεν ...πήγαινε με τα νερά του Ερντογάν και «παραιτήθηκε».

 Ο Νεμπάτι μέχρι τώρα ήταν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Έχει σπουδάσει διεθνείς σχέσεις, πολιτικές επιστήμες και δημόσια διοίκηση, σύμφωνα με το βιογραφικό του στον ιστότοπο του υπουργείου.

Την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει ότι η Τουρκία προσπαθούσε για χρόνια να εφαρμόσει μια πολιτική χαμηλών επιτοκίων, αλλά είχε αντιμετωπίσει έντονες αντιδράσεις.

 «Αυτή τη φορά, είμαστε αποφασισμένοι να την εφαρμόσουμε», έγραψε στο Twitter, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα» με τη διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς.

Παρόλα αυτά. επικαλέστηκε το...Θείο για καλό και για κακό: 

«Θεέ μου, κάνε το εύκολο, μη το κάνεις δύσκολο. Θεέ μου, κάνε το αποτέλεσμα ευεργετικό. Δώστε μας αλήθεια στη δουλειά μας, κάντε μας επιτυχημένους», έγραψε νωρίς την Πέμπτη στο Twitter.

«Θεέ μου, δώσε μου τη δυνατότητα να φέρω εις πέρας το καθήκον του Υπουργού Οικονομικών και Οικονομικών, που ο Πρόεδρός μας έκρινε άξιο για εμένα, και να είμαι άξιος της εμπιστοσύνης που μας έδειξε», κατέληξε

naftemporiki με πληροφορίες από το cnbc



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα