Στα 8 ευρώ από το 2009 τα διόδια για τη διαδρομή Κόρινθος - Καλαμάτα

Στα 4 ευρώ για το Κόρινθος - Τρίπολη / Σταδιακή αύξηση των διοδίων από τον Ιούλιο
Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2007 15:10

Εως και τα 8 ευρώ θα φθάσει το ύψος των διοδίων για τη διαδρομή Κόρινθος - Καλαμάτα, ενω για τη διαδρομή Κόρινθος - Τρίπολη η τιμή των διοδίων θα ανέλθει στα 4 ευρώ. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά, στη συνέντευξη Τύπου για την υπογραφή της σύμβασης του έργου της «Ανατολικής Οδού Πελοποννήσου» (οδικός άξονας Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο - Σπάρτη).

Η αύξηση των διοδίων θα είναι σταδιακή. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, μέχρι τον προσεχή Ιούλιο δεν πρόκειται να αυξηθεί η τιμή τους, η οποία θα παραμείνει στα 2 ευρώ για τη διαδρομή Κόρινθος-Τρίπολη. Απο εκεί και πέρα, και μέχρι το 2009, τα διόδια θα αυξηθούν στα 2,5 ευρώ, αλλά θα καταβάλλονται σε δύο σταθμούς (από 1,25 και 1,25), ώστε όσοι κατευθύνονται προς Αργος-Ναύπλιο να πληρώνουν μόνο μία φορά, 1,25 ευρώ.

Μετά το τέλος του 2009 το ύψος των διοδίων στη διαδρομή Κόρινθος-Τρίπολη θα ανέβει στα 4 ευρώ, με την καταβολή τους και πάλι σε δύο σταθμούς, 2 + 2 ευρώ, ούτως ώστε να ισχύσει, όπως είπε ο υπουργός, η αρχή «όσο χρησιμοποιείς τον δρόμο τόσο πληρώνεις».

Για το σύνολο της διαδρομής Κόρινθος-Καλαμάτα το κόστος των διοδίων θα φτάσει στα 7,5 με 8 ευρώ, ενώ για τη διαδρομή Κόρινθος-Σπάρτη θα είναι μικρότερο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα