Συνάντηση Αλαβάνου με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2007 15:59

«Αν σε μια ευρωπαϊκή χώρα, συντάξεις των 500,600,700 ευρώ πρόκειται να μειωθούν, σημαίνει ότι υπάρχει κάτι σάπιο σ’ αυτή τη χώρα και δυστυχώς αυτό γίνεται σήμερα στην Ελλάδα με τις συντάξεις των επαγγελματιών, των βιοτεχνών, των εμπόρων, μέσα από την ενοποίηση των τριών ταμείων, του ΤΕΒΕ, του Ταμείου Επαγγελματιών και του Ταμείου Αυτοκινητιστών», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, μετά τη συνάντηση που ειχε σήμερα με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ .

Ο κ. Αλαβάνος χαρακτήρισε απαράδεκτο «να μειώνονται οι συντάξεις κατά 30%, τη στιγμή που ταυτόχρονα αυξάνονται οι εισφορές» και ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το ΠΔ 258/2005 και να προχωρήσει σε νέες ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν και διευρύνουν τα δικαιώματα των εμπόρων, βιοτεχνών, επαγγελματιών.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δ. Ασημακόπουλος, δήλωσε ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΝ για το «ασφαλιστικό έγκλημα», που όπως τόνισε, επιχειρείται για παλαιούς ασφαλισμένους του ΤΕΒΕ κυρίως αλλά και του ΤΑΕ. «Μιλάμε», υπογράμμισε, «για συντάξεις που αν τελικά ισχύσει το ΠΔ θα μειωθούν κατά 30% κατά μέσο όρο και μιλάμε και για εισφορές που θα αυξηθούν περίπου κατά 30%».

Ο κ. Ασημακόπουλος πρόσθεσε ότι ερευνάται και η δυνατότητα νομικής αντιπαράθεσης με αυτή τη διαδικασία, λέγοντας ότι η ΓΣΕΒΕΕ θα λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις όταν θα έχει τις κατάλληλες εισηγήσεις από τους νομικούς της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα