ΣΥΝΔΔΕ&L: Προβλήματα από την απεργία στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 14:22
UPD:14:27
Eurokinissi/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Στις σημαντικές κοινωνικές προεκτάσεις αλλά και την οικονομική ζημιά που για ακόμη μία φορά θα υποστεί η επιχειρηματικότητα στο σύνολο της με την απεργία που έχει εξαγγείλει το ένα εκ των δύο σωματείων εργαζομένων στο ΣΕΜΠΟ, αναφέρεται σε επιστολή της στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη, και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics (ΣΥΝΔΔΕ& L).

Χωρίς να παραμερίζει το δικαίωμα στην απεργία, ο Σύνδεσμος τονίζει ότι, τα προβλήματα είναι πολλά και ιδιαίτερα το διάστημα αυτό όπου όλος ο εμπορικός κόσμος αναμένει τα εμπορεύματα για την ομαλή ροή του εφοδιασμού της αγοράς ενόψει της εορταστικής περιόδου. Το γεγονός αυτό, επισημαίνεται, εκθέτει τις επιχειρήσεις του κλάδου της διαμεταφοράς έναντι της πελατείας και θίγει την αξιοπιστία των θαλάσσιων μεταφορών.

Ο ΣΥΝΔΔΕ&L υπενθυμίζει ότι, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τους τελευταίους 20 μήνες οι θαλάσσιες μεταφορές και οι επιχειρήσεις κάνουν αγώνα να διατηρήσουν το έργο τους και να συνεισφέρουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο στην Εθνική Οικονομία της χώρας που βάλλεται από την πανδημία.

Σημαντικότερο δε από όλα αυτά, επισημαίνουν, είναι η πιθανή έλλειψη / καθυστέρηση ανεφοδιασμού σε ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό με τα δεδομένα της πανδημίας καθημερινά να μας προβληματίζουν όλο και περισσότερο.

Από την Πολιτεία και από το Υπουργείο ο ΣΥΝΔΔΕ&L ζητά να μεριμνήσει για την επιχειρησιακή λειτουργία του εμπορικού λιμένος Πειραιώς, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία, ιδιαίτερα το διάστημα αυτό που είναι καθοριστικό για το διεθνές εμπόριο της χώρας.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα