Proton Bank: Επιβεβαιώνει την εξαγορά του 51% της International Life

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2007 09:50

Συμφωνία για την απόκτηση του 51% των μετοχών της International Life με καταβολή μετρητών ανακοίνωσε σήμερα η Proton Bank επιβεβαιώνοντας σημερινό δημοσίευμα της «Ν» http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/02/01/1296566.htm .

Η συμφωνία, η οποία εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Proton Bank, προβλέπει ότι το τίμημα θα ισούται με 1,55 φορές τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου International κατά την 31.12.2006 επί το εξαγοραζόμενο ποσοστό.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας τελεί υπό την αίρεση της επιτυχούς περάτωσης του ειδικού ελέγχου (νομικού, οικονομικού και αναλογιστικού) στις εταιρείες του Ομίλου International Life και την έγκριση των αρμοδίων εποπτικών αρχών.

Αναμένεται η συναλλαγή να ολοκληρωθεί εντός χρονικού διαστήματος τριών μηνών και μέχρι τις 30.04.2007.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ολοκλήρωση της σχετικής συμφωνίας αναμένεται να διευρύνει την παρουσία του Ομίλου της Proton Bank στην ασφαλιστική αγορά, να διευκολύνει την δραστηριοποίησή του στον τομέα Bancassurance και να ενισχύσει τα υφιστάμενα μερίδιά του στους τομείς των χρηματιστηριακών εργασιών και διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων, μέσω των αντιστοίχων θυγατρικών εταιριών του Ομίλου της International Life. Επιπροσθέτως, θα ενισχυθεί η προώθηση των τραπεζικών προϊόντων της PROTON BANK μέσω των δικτύων πώλησης της International Life παράλληλα με την περαιτέρω ανάπτυξη των ασφαλιστικών προϊόντων του διευρυμένου Ομίλου.

Σημειώνεται τέλος ότι ο κ. Φωκίων Μπράβος θα εξακολουθήσει να ασκεί τα καθήκοντα του ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα