France Telecom: 30% χαμηλότερα κέρδη το 2006

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2007 10:36

ΜΕΙΩΣΗ έως 30% μετά την απαξίωση των σκελών της στη Βρετανία και την Πολωνία, κατά 2,7 δισ. ευρώ (3,5 δισ. δολ.) εμφάνισαν το 2006 τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερες εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, France Telecom SA.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν από 4 δισ. ευρώ έως 4,2 δισ. ευρώ, έναντι 5,71 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Παρίσι, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο οικονομικός της διευθυντής, Gervais Pellissier είπε ότι η χρέωση στη Βρετανία ήταν το αποτέλεσμα «ανταγωνιστικής κατάστασης» στη χώρα και επικαλέστηκε νομοθετικές πιέσεις για την υποτίμηση των στοιχείων στην Πολωνία. Η France Telecom εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την συρρίκνωση των σκελών σταθερής τηλεφωνίας στη Γαλλία και την Πολωνία, καθώς και τη νωθρή ανάπτυξη του σκέλους της κινητής τηλεφωνίας Orange, σε αγορές όπως η Βρετανία.

Τα καθαρά κέρδη σε συγκρίσιμη βάση, που δεν περιλαμβάνουν τα έκτακτα στοιχεία, ήταν από 3,9 δισ. ευρώ έως 4,1 δισ. ευρώ πέρυσι, έναντι 3,9 δισ. ευρώ το 2005, σύμφωνα με την France Telecom. Τα καθαρά κέρδη πέρυσι περιελάμβαναν και κέρδη 3,3 δισ. ευρώ από την πώληση του εναπομείναντος μεριδίου της εταιρείας στην PagesJaunes SA, έναντι 1,8 δισ. δολ. από την πώληση περιουσιακών στοιχείων, πριν από ένα έτος.

Το τέταρτο τρίμηνο οι πωλήσεις αυξήθηκαν 3,2%, καθώς η εξαγορά της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Ισπανίας, Amena, αύξησε τα έσοδα κινητής. Το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 13,3 δισ. ευρώ από 12,9 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο.

Η γαλλική εταιρεία συμφώνησε τον Ιούλιο του 2005, την αγορά του 80% της Amena, αξιολογώντας την εταιρεία στα 10,6 δισ. ευρώ. Η εταιρεία ολοκλήρωσε την συμφωνία τον Νοέμβριο και έχει πει ότι η εξαγορά θα αποτελέσει το 5% της ανάπτυξης των πωλήσεων το 2006.

Το τέταρτο τρίμηνο τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 6,3%, στα 4,4 δισ. ευρώ από 4,14 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο.

Οι μετοχές της France Telecom το τελευταίο 12μηνο σημείωσαν άνοδο 13%, έναντι ανόδου 3,6% των μετοχών της Deutsche Telekom AG και 2,1% της υποχώρησης των μετοχών της Telecom Italia SpA.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα