Lenovo: Μείωση θέσεων εργασίας, 23% η αύξησ των κερδών

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2007 11:57

ΚΑΛΥΤΕΡΑ από ότι αναμενόταν κέρδη, υψηλότερα σε ποσοστό 23%, εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο της χρήσης η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, Lenovo Group Ltd., μετά τη μείωση των θέσεων εργασίας και την αύξηση του μεριδίου αγοράς της στην Ασία.

Τα καθαρά κέρδη, το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου αυξήθηκαν στα 57,7 εκατ. δολ. ή 0,64 σεντ ανά μετοχή, από 47 εκατ. δολ. ή 0,52 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 4 δισ. δολ. από 3,98 δισ. δολάρια. Η εταιρεία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οκτώ οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, θα εμφάνιζε κατά μέσον όρο κέρδη 51,8 εκατ. δολαρίων.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Lenovo, William Amelio, πρώην στέλεχος της International Business Machines Copr. και της Dell Inc., δρέπει καρπούς από την μείωση 1.000 θέσεων εργασίας, στην οποία προχώρησε πέρυσι για να αυξήσει την κερδοφορία. Η Lenovo διεύρυνε την ηγετική της θέση στην Ασία έναντι της Dell και της Hewlett-Packard Co. με τη μείωση τιμών και είπε ότι θα χρησιμοποιήσει την εμπειρία στην περιοχή για να τονώσει τις πωλήσεις στις ανεπτυγμένες αγορές, όπως τις ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα