Θετική ανταπόκριση ΓΣΕΕ στο κάλεσμα για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Συνάντηση Γ. Αλογοσκούφη με εκπροσώπους της Συνομοσπονδίας
Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2007 12:12
UPD:12:24

Την ενεργό συμμετοχή της ΓΣΕΕ στην Εθνική Επιτροπή για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ζήτησε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης από τους εκπροσώπους της Συνομοσπονδίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι δύο πλευρές στο υπουργείο Οικονομίας.

Ο κ. Αλογοσκούφης μετά τη συνάντηση είπε ότι το κύριο ζητούμενο είναι η εμπέδωση της φορολογικής συνείδησης, όπου υπάρχει έλλειμμα.

Το μεγάλο πρόβλημα της φοροδιαφυγής πρέπει να αντιμετωπιστεί, πρόσθεσε ο υπουργός, διότι είναι θέμα στοιχειώδους φορολογικής δικαιοσύνης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος, είπε ότι η Συνομοσπονδία ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του κ. Αλογοσκούφη για να συζητηθεί το θέμα της φοροδιαφυγής για δύο λόγους, διότι ο διάλογος είναι αναντικατάστατο εργαλείο στη δημοκρατία και διότι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι είναι οι μόνοι που δεν φοροδιαφεύγουν και καλύπτουν πλήρως τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Ακούσαμε τον υπουργό, πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος και κάναμε και κάποιες παρατηρήσεις, όπως για παράδειγμα ότι και το κράτος δεν πρέπει να αναπαράγει συστήματα που καταλήγουν σε φοροδιαφυγή.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα