Εντός του μήνα Εθνική Επιτροπή κατά της φοροδιαφυγής

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2007 15:57

«Πάράθυρο» για νέα μείωση των φολογικών συντελεστών, άφησε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, αν αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή. «Αν δεν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό, δεν μπορούμε να έχουμε δίκαιο φορολογικό σύστημα, και δεν θα υπάρχουν όλοι οι απαραίτητοι πόροι που απαιτούνται για το ασφαλιστικό», πρόσθεσε.

Εντός του μήνα θα συσταθεί η Εθνική Επιτροπή για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Αυτός τουλάχιστον είναι ο στόχος του κ. Αλογοσκούφη, ο οποίος μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, συναντήθηκε και με εκπροσώπους του ΣΕΒ, ενώ, όπως είπε, την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί και με άλλους κοινωνικούς εταίρους.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, είπε ότι η Συνομοσπονδία ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του κ. Αλογοσκούφη και έκανε και κάποιες παρατηρήσεις, όπως για παράδειγμα ότι και το κράτος δεν πρέπει να αναπαράγει συστήματα που καταλήγουν σε φοροδιαφυγή.

Τέλος, με αφορμή παρατήρηση του προέδρου της ΓΣΕΕ, ότι το χρέος του ΙΚΑ στο τέλος του 2006 φθασε τα 4,280 δισ. ευρώ, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι στο διάλογο που ξεκινά με τον υπουργό Απασχόλησης θα συζητηθεί και αυτό.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος είπε ότι από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα απελευθερωθούν πόροι για υγεία, παιδεία και κοινωνική πρόνοια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα