Νέες υψηλές ναυλώσεις πέτυχε η Euroseas για το Synergy Oakland

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 17:57
UPD:17:59

Νέο υψηλό ναύλο για το containership του στόλου της «Synergy Oakland», ναυπήγησης 2009 και χωρητικότητας 4.253 teu, πέτυχε η Euroseas, συμφερόντων Αριστείδη Πίττα. Η εταιρεία που στα μέσα Σεπτεμβρίου είχε ναυλώσει το πλοίο για διάστημα 60-85 ημερών, σε επίπεδα ρεκόρ, με ακαθάριστα ημερήσια ναύλα μεταξύ 195.000 και 202.000 δολαρίων την ημέρα, επανήλθε εξασφαλίζοντας νέο ναύλο από τον προσεχή Ιανουάριο, όταν και το πλοίο ολοκληρώνει την παρούσα ναύλωσή του. Το πλοίο για διάστημα τριών μηνών θα λαμβάνει  130.000 δολάρια την ημέρα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση και της νέας ναύλωσης, και μέχρι τις 15 Απριλίου 2022, το πλοίο έχει εξασφαλισμένη δραστηριοποίηση για διάστημα από 48 μήνες μέχρι 51 μήνες, έναντι 42.000 δολαρίων την ημέρα.

Σύμφωνα με τον κ. Πίττα, τα ναυλοσύμφωνα αυτά για το Synergy Oakland ανταποκρίνονται στην ισχυρή δυναμική της τρέχουσας αγοράς, για τους επόμενους δύο με τρεις μήνες, ενώ σε δεύτερο χρόνο παρέχουν ασφαλή απασχόληση για τέσσερα και πλέον χρόνια για το πλοίο.

Ως αποτέλεσμα αυτών των ναυλώσεων, το containership αναμένεται να συνεισφέρει περίπου 11,5 εκατομμυρίων δολάρια στο EBITDA της εταιρείας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 και περίπου 12 εκατ. δολάρια ετησίως κατά τη διάρκεια καθενός από τα τέσσερα χρόνια της επόμενης ναύλωσης.

«Τόσο το ύψος των ναύλων, όσο και η διάρκεια των ναυλώσεων είναι ενδεικτικές της ισχύος και της ανάκαμψης της αγοράς από μια ελαφρά διόρθωση που είχαμε τον τελευταίο μήνα. Αναμένουμε να συνεχίσουμε να επωφελούμεθα από την παρούσα αγορά, καθώς υπάρχουν άλλα τέσσερα πλοία στον στόλο μας που ανοίγουν για εκ νέου ναύλωση εντός των επόμενων τεσσάρων μηνών και άλλα δύο πλοία αργότερα εντός του 2022. Εάν συνεχιστούν τα σημερινά επίπεδα της αγοράς, οι ανανεώσεις των ναυλώσεων που λήγουν θα οδηγήσουν σε σημαντικές, περαιτέρω, αυξήσεις στην κερδοφορία μας και στην κάλυψη της απασχόλησης για τα επόμενα χρόνια, παρέχοντας γερές βάσεις ρευστότητας για περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας» σημείωσε ο κ. Πίττας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα