Ψωμιάδης: Υπέρ του έργου, αλλά κατά της συγκεκριμένης υποθαλάσσιας

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2007 18:22

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης απέστειλε στον Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή επιστολή για την υποθαλάσσια αρτηρία, με αφορμή την κατάθεση από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ σχεδίου νόμου προς κύρωση από τη Βουλή της σύμβασης παραχώρησης για την κατασκευή του έργου.

«Θεωρώ ανήκουστο το γεγονός ότι προσωπικά ως νομάρχης δεν έχω λάβει μέχρι σήμερα κανένα συγκεκριμένο σχέδιο για το έργο, ούτε βεβαίως οι υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης. Λογικές οι συνακόλουθες αμφιβολίες για το εάν υπάρχει ολοκληρωμένο και σαφές σχέδιο. Η θέση μου είναι ξεκάθαρη και σταθερή εδώ και χρόνια: είμαι υπέρ του έργου, αλλά δεν μπορώ παρά να είμαι κατά της συγκεκριμένης υποθαλάσσιας. Δυστυχώς, όπως και πολλοί συμπολίτες μου, δεν έχω πειστεί για τη σκοπιμότητα και την ωφελιμότητα του έργου, όπως παρουσιάστηκε στους φορείς της Θεσσαλονίκης.

Διαφωνώ με τα διόδια. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν μελέτες για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Διαφωνώ με την πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης. Ολοι οι κάθετοι δρόμοι του κέντρου καταστρέφονται, ενώ σύμφωνα με επιστήμονες, πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα και στο υπόγειο περιβάλλον.

Εναλλακτικά ή συμπληρωματικά, λοιπόν, θα μπορούσε να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη για τους πολίτες η επιχωμάτωση της παλιάς παραλίας. Επίσης, στη σημερινή Θεσσαλονίκη δεν αρκεί να ανοίγουμε καινούριους δρόμους αλλά πρέπει να φτιάχνουμε και πάρκινγκ. Οι όποιες ανησυχίες εκφράζω έχουν να κάνουν με το μέλλον των παιδιών μας, με το αύριο του τόπου μας. Ενα έργο που θα έπρεπε να ενώσει τους Θεσσαλονικείς, τελικά τους έχει διχάσει. Πιστεύω ότι μόνο η ξεκάθαρη ενημέρωση για την κατασκευή και λειτουργία του έργου θα συμβάλλει στην αποδοχή του από το σύνολο των πολιτών».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα