Κρίσιμη συνάντηση στις 7/2 στο Μπουργκάς για το μέλλον του αγωγού

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2007 19:49
UPD:20:26

««Η σημερινή αναφορά του Προέδρου Πούτιν στον πετρελαιαγωγό Μπουργάς-Αλεξανδρούπολη http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/02/01/1296821.htm επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον της Ρωσικής Κυβέρνησης για την προώθηση της κατασκευής και λειτουργίας του έργου.

Οι εκπρόσωποι των τριών Κυβερνήσεων βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις και είμαι αισιόδοξος ότι στη συνάντηση της 7ης Φεβρουαρίου, στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, θα υπάρξει συμφωνία για το περιεχόμενο της Διακρατικής Συμφωνίας», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας.

«Σοβαρά ερωτήματα ανακύπτουν μετά τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και τίθεται θέμα αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης.

Στις 20 Δεκεμβρίου2006 ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας δήλωνε ότι "Παραμένουν σε κάποια σημεία διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ των κυβερνήσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας για τη διευθέτηση των οποίων θα συνεργαστούν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών".

Σήμερα ο πρόεδρος Πούτιν αναφέρεται σε εκκρεμείς διαφορές ανάμεσα στη Βουλγαρία και την Ελλάδα.

Είναι προφανές ότι υπάρχει παρασκήνιο, αδιαφάνεια και σκοπιμότητες συμφερόντων», σχολίασε ο υπεύθυνος Ανάπτυξης, Τουρισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα