Ericsson: 14% η αύξηση κερδών μετά τα κέρδη ρεκόρ του venture κινητών

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2007 09:24

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 14% σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Ericsson AB, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής ασύρματων δικτύων στον κόσμο, αποτέλεσμα των κερδών ρεκόρ του venture κινητών τηλεφώνων με την Sony Corp.

Tα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 9,73 δισ. σουηδικές κορώνες (1,4 δισ. δολ.) ή 0,61 κορώνες ανά μετοχή από 8,54 δισ. κορώνες ή 0,54 κορώνες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Στοκχόλμη. Οι πωλήσεις της αναρριχήθηκαν 18%, φθάνοντας στα 53,7 δισ. κορώνες από 45,7 δισ. κορώνες.

Η Sony Ericsson Mobile Communications Ltd. ανακοίνωσε στις 17 Ιανουαρίου ότι τα κέρδη της τριπλασιάστηκαν από τις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων, ψηφιακών μηχανών και συσκευών αναπαραγωγής μουσικής. Η Ericsson συμφώνησε τον Δεκέμβριο να αγοράσει την Redback Inc. προς 2,1 δισ. δολ. και φέτος την αναδιοργάνωσε σε τρία σκέλη με στόχο την κάλυψη της ζήτησης δικτύων που υποστηρίζουν τηλεφωνικές κλήσεις και την τηλεόραση μέσω του Web.

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης. Πριν από σήμερα, το τελευταίο εξάμηνο, οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 23%.

Το διοικητική συμβούλιο της Ericsson πρότεινε μέρισμα 0,50 κορώνες ανά μετοχή για το 2006, από 0,45 κορώνες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η εταιρεία θα διένειμε 0,49 κορώνες ανά μετοχή. Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας έχει προγραμματιστεί για τις 11 Απριλίου στη Στοκχόλμη.

Τον περασμένο μήνα η Sony Ericsson, η τέταρτη σε μέγεθος εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, είπε ότι τα καθαρά της κέρδη το τέταρτο τρίμηνο τριπλασιάστηκαν στα 447 εκατ. ευρώ (582 εκατ. δολ.) μετά την αναρρίχηση των πωλήσεων κινητών. Αυτό σημαίνει ότι η συμβολή της Sony Ericsson στα προ φόρων κέρδη της Ericsson το τρίμηνο, ήταν 2 δισ. κορώνες.

Το venture, που δημιουργήθηκε πριν από πέντε χρόνια, όταν τα σκέλη κινητών τηλεφώνων των δύο εταιρειών αντιμετώπιζαν πρόβλημα έναντι των μεγαλύτερων ανταγωνιστριών τους, βρίσκεται τώρα σε υψηλότερη κατάταξη και επιδιώκει να ξεπεράσει την Samsung Electronics Co., κατακτώντας την τρίτη θέση.

Το τέταρτο τρίμηνο η Sony Ericsson αύξησε το μερίδιο αγοράς της στο 8,7% από 6,6% πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών, Strategy Analytics Ltd.

H Ericsson προβλέπει ότι η αγορά κινητών που αναπαράγουν μουσική, παιχνίδια και βίντεο θα αναπτυχθεί πέντε φορές, φθάνοντας στα 100 δισ. ευρώ (129 δισ. δολ.) έως το 2011.

Η Ericsson θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου μέσω του Web, στις 9 π.μ. στη Στοκχόλμη, τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα