Ε.ON: Στα ύψη οι μετοχές, μετά την ανακοίνωση της Gas Natural για την Endesa

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2007 12:09

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της E.ON AG μετά την απόφαση της Gas Natural SGD SA να αποσύρει την προσφορά ύψους 24,8 δισ. ευρώ (32,3 δισ. δολ.) για την εξαγορά της ισπανικής Endesa SA, αφήνοντας μόνη τη γερμανική εταιρεία κοινής ωφελείας να κάνει την προσφορά της για την εταιρεία ηλεκτρικής ενεργείας.

Οι μετοχές της E.ON σημείωσαν άνοδο 3,15 ευρώ, ποσοστό 3%, φθάνοντας στα 108,75 ευρώ η μία στις 10:26 π.μ. Οι μετοχές της Endesa σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση, φθάνοντας στα 38,44 ευρώ η μία στη Μαδρίτη.

Το διοικητικό συμβούλιο της Gas Natural, που εδρεύει στην Βαρκελώνη, ψήφισε χθες το βράδυ ομόφωνα να θέσει τέλος στον αγώνα 16 μηνών για την απόκτηση της Endesa. Η απόφαση μειώνει την πίεση στην Ε.ΟΝ να αυξήσει την προσφορά της, όπως εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές. Ο εκπρόσωπος της Ε.ΟΝ, Josef Nelles, δεν απάντησε αμέσως στο μήνυμα για το θέμα στην γραμματέα του.

Η E.ON πρέπει να παρουσιάσει την προσφορά της σήμερα για την Endesa σε κλειστό φάκελο, σύμφωνα με την αρμόδια εκπρόσωπο της ισπανικής κεφαλαιαγοράς. Οι κανόνες του ισπανικού Χρηματιστηρίου επιτρέπει στην Ε.ΟΝ να βελτιώσει σήμερα την προσφορά των 36,5 δισ. ευρώ σε μετρητά για την Endesa, αξίας 34,5 ευρώ ανά μετοχή.

Η Acciona SA, η τέταρτη σε μέγεθος κατασκευαστική εταιρεία της Ισπανίας, κατέχει το 21% της Endesa. Οι μετοχές της υποχώρησαν 30 σεντς, φθάνοντας στα 153 ευρώ η μία, πτώση κατά 0,2%. Οι μετοχές της Gas Natural σημείωσαν άνοδο 9 σεντς, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας τα 30,75 ευρώ η μία.

Οι μετοχές της Endesa, οι οποίες έχουν σημειώσει υπερδιπλάσια άνοδο από τα 18,56 ευρώ που ήταν στις 2 Σεπτεμβρίου του 2005, την τελευταία ημέρα της διαπραγμάτευσης πριν την αρχική προσφορά εξαγοράς της από την Gas Natural.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα